Liv Tyler - Liv Tyler Resimleri - Liv Tyler Kimdir - Liv Tyler Biyografisi - Liv Tyler Hakkında

Liv Tyler (d. 1 Temmuz 1977) Mount Sinai Hospital, New York City, New York, ABD, asıl adı Liv Tallarico olan, model ve müzisyen Bebe Buell ve Aerosmith'in solisti Steven Tyler'ın kızı olan Amerikalı aktris.



Liv Rundgren adıyla dünyaya geldi. Çocukluğunu Portland, Maine'de geçirdi. Annesinin o dönem birlikte olduğu Todd Rundgren'in babası olduğunu sanarak büyüdü. 11 yaşında , yakın aile dostu olan Steven Tyler'a olan benzerliği dikkatini çekince, babasının annesinin bir zamanlar ilişki kurduğu Steven Tyler olduğunu öğrendi. On iki yaşında babasının soyadını aldı. On dört yaşındayken annesiyle birlikte New York'a geri taşındı ve o yıl aile dostu, 1980'lerin ünlü top modeli Paulina Porizkova tarafından keşfedilerek modellik yapmayı başladı. Seventeen, Interview gibi ünlü dergilerin kapağında yer aldı.
Dünyanın Liv'i tanıması ise Aerosmith'in Crazy şarkısının klibiyle oldu. Rol için Steven Tyler'ın kızı olduğu bilinmeden seçildi. Dünya çapında milyonlarca gencin sevgisini kazandı.

O yıl ilk iki filminde oynadı: Heavy ve Silent Fall. Oyunculuğu çok sevdi ve modelliği bırakmaya karar verdi. Sinema dünyasında ilk ciddi çıkışını ise Bertolucci'nin "Çalınmış Güzellik" (1996) filmiyle yaptı. Bu filmden sonra Liv, artık film yıldızı olarak anılmaya başladı ve kısa sürede Tom Hanks ( That Thing You Do!) (1996)] ve Bruce Willis (Armageddon (1998) gibi starlarla çalışmaya başladı.

Dünyanın en büyük bağımsız filmi olan; Peter Jackson'ın efsanevi Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Elf Prensesi Arwen rolüyle yer aldı. Çekimler Yeni Zelanda'da bir yılda tamamlandı. Liv de bir yıl orada yaşadı.
2001'de nişanlandığı müzisyen Royston Langdon'la 25 Mayıs 2003'te Karayipler'de evlendi. Haziran 2004'te hamile olduğu açıklandı. 14 Aralık 2005'te ise çiftin ilk çocuğu Milo William Langdon dünyaya geldi. Çift 2008 yılında boşanma kararı aldı.

Aktrisliğin dışında, 2003'ten beri Givenchy'nin yüzü olarak görev yapıyor (Firmanın ondan önceki modeli ise Audrey Hepburn'dü). Liv, Very Irresistible Givenchy parfümünün, "Givenchy le Makeup" makyaj serisinin, "Givenchy - Ready to Wear and Accessories" kolleksiyonunun kampanyalarında yer aldı. 2005 yazında Givenchy, bir gül türüne Liv'in adını vermeye karar verdi: Liv Tyler Rose.


Filmografi

1994 - Silent Fall
1995 - Heavy, Empire Records
1996 - Stealing Beauty, That Thing You Do!
1997 - Inventing the Abbotts, U Turn
1998 - Armageddon
1999 - Plunkett & Macleane, Cookie's Fortune, Onegin
2000 - Dr. T & the Women
2001 - One Night at McCool's, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2002 - The Lord of the Rings: The Two Towers
2003 - The Lord of the Rings: The Return of the King
2004 - Jersey Girl
2005 - Lonesome Jim
2007 - Reign Over Me, Smother
2008 - The Strangers, The Incredible Hulk

Liv Tyler Resimleri
[url]http://www.main-board.com/unluler/254301-liv-tyler-resimleri.html[/url]

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4072
favori
like
share
ihsan1812 Tarih: 03.08.2009 21:27
hayranlarındanımmmm