Mücendra Pilavı Tarifi - Mücendra Pilavının Yapılışı - Kıbrıs Usulü Mücendra Pilavı

Malzemeler

250 gr. Yeşil Mercimek,
190 gr. Pirinç,
1 adet rta boy kuru soğan,
60 gr Ayçiçek yağı,
800 Gr (dört bardak) su.

Hazırlanışı;

Kuru soğanı soyduktan sonra yemeklik olarak doğra bir kenarda hazır tut. Yeşil mercimekleri temizleyip yıkadıktan sonra 30 dakika suda pişir.

Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanı kızart. Kızarmış soğanı 30 dakika pişmiş mercimeğin üzerine ilave et. Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinci de bunun üzerine ekle ve 40 dakika daha pişir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 726
favori
like
share
1sidelya Tarih: 03.08.2009 23:16
Besleyici ve de lezzetli bir pilav olmalı...Emeğinize sağlık arkadaşım...