karanfilin faydası - Karanfil - Karanfilin saglıkta kullanıldıgı alanlar


Karanfil 15-20 metre yüksekliğinde, kışın yaprak dökmeyen bir ağaç olan karanfil ağacının çiçeği ve tomurcukları kurutularak hoş kokulu bir baharat olan karanfil baharatı elde edilir Ayrıca, çiçeklerinden karanfil yağı çıkarılır
Karanfilin Faydaları: Antiseptiktir; Mikropları öldürür Diş ağrılarını kesmeye yardımcı olur Ağrı kesici ve mikrop öldürücü özelliği nedeniyle özellikle dişhekimliğinde faydalıdır Ağız kokusunu giderir Bu nedenle sarımsak, soğan ve sigara kokularını bastırmakta etkilidir Gaz söktürücüdür Uyarıcıdır Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Kalbi ve hafızayı kuvvetlendirir Bağışıklık sistemini güçlendirir Baharat olarak iştah açar Hazmı kolaylaştırır Mideye ve göğse kuvvet verir Karanfil çiçekleri balgam söktürücüdür Öksürüğü keser Cinsel isteği arttırır Mide bulantısını ve kusmayı önler, ateşi düşürür İshali keser
Karanfil nasıl kullanılır? Karanfil tohumu toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak karanfil çayı yapılabilir Karanfil çayı içerisine tarçın da eklenirse boğaz ağrısı için güzel bir bitkisel çay hazırlanmış olur Karanfilden karanfil yağı da çıkarılır Karanfil yağı romatizma şikayetlerini azaltıcı etkisi nedeniyle romatizmalı bölgeye sürülürse faydası görülür Karanfil çiçeği balla karıştırılıp yenirse iktidarsızlığa iyi gelir Karanfil çiçekleri kaynatılıp elde edilen şurup ateşli hastaları terletmek ve ateş düşürmek için kullanılır Ayrıca, balgam söktürücü ve öksürük kesicidir Karanfil kökü kaynatılıp içilirse ishali keser, mide ve bağırsak bozukluklarını giderir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1647
favori
like
share