Malzemeler

yufka (ben 3 yufkadan yaptım, 12 adet börek oldu)
su
sıvıyağ
içi için;
12-15 parmak sosis
1 domates
2 yeşil biber
zeytinyağ
salça
tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik

Yapılışı


2 kaşık zeytinyağında küçük küçük doğradığınız biber ve sosisleri kavurun. Küp küp doğranmış domates, salça ve baharatları ekleyip pişirin.

Yufkalara sürmek için büyük bir kasenin yarısı sıvıyağ yarısı su olacak şekilde bir harç hazırlayın.


Yufkayı masaya serin, hazırladığınız harçtan heryerine sürün. İki kenarını ortada birleştirecek şekilde katlayın ve tekrar harç sürün. Diğer iki kenarıda ortada birleşek şekilde katlayıp yufkayı kare biçimine getirin.
Üzerine harç sürüp köşeler ortada birleşecek şekilde katlayarak yufkayı zarf gibi yapın.

Köşelerin biraz altına, oluşan çizgileri ortalayarak sosisli içi koyun ve kapatın. (Resimde görünen sol iki taraf içle birlikte kapatılmış hali. Diğeride kapatılmadan önce iç koyulmuş şekli.)

Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp, yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız tepsiye alın. Kalan harca bir yumurtanın sarısını ekleyip, böreklerin üzerine dökün. (Pişirmeden önce 1-2 saat dolapta bekletirseniz daha güzel oluyor ama bekletmeden de yapabilirsiniz.) Üzerleri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra keserek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 471
favori
like
share