Mantarlı Saç Kebabı Tarifi - Mantarlı Saç Kebabının Yapılışı - Kebap Tarifi

Malzemeler

Yarım kilo kuzu eti
250 gr mantar
250 gr soğan
5-6 Adet sivri biber
2 Adet domates
1 Adet havuç
4 Diş sarımsak
1.5 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı

Saça veya teflon tavaya yağı koyup eritin.
Kuşbaşı doğranmış eti ilave ederek etler suyunu bırakıp, çekene dek kavurun.
Kıyılmış soğanları ve havuçları etlere ilave ederek kavurmaya devam edin.
Mantarları dörde bölerek ekleyin.
İri halka şeklinde doğranmış sivri biberleri ekleyip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Domatesleri küp küp doğrayıp tuz, karabiber ve kekiği ilave edin.
3-4 dakika daha kavurup, üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave ederek kısık ateşte etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 369
favori
like
share