Tavuklu Omlet Tarifi - Tavuklu Omletin Yapılışı - Omlet Tarifi

Malzemeler

2 yumurta
6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı doğranmış domates
¼ göğüs tavuk
1 yeşil biber
½ kibrit kutusu kadar yağ

Yapılışı

Yıkanıp doğranmış maydanoz yaprakları ile yumurtayı çatal ile iyice çırpın.
Tavuğu tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Yeşil biberi incecik kıyın
Yağı tavada eritin.
Tavukları atıp 2 dakika kadar soteleyin.
Biberleri ekleyip 1 dakika daha sotelemeğe devam edin
Domatesi ekleyip iki taşım çevirin
Maydanozlu yumurta karışımını döküp tavayı sağa sola eğip eşit olarak yayın.
Kızarınca ters çevirin.
(Becerikliyseniz havaya atıp çevirin, daha az becerikliyseniz tavanın üzerine bir tabak kapatıp tavayı ters çevirin sonra tabakta kalan alt yüzü pişmemiş omleti kaydırarak tavaya geri aktarın veya bu sefer tabak yerine bir başka tavayı tavanın üstüne ters kapatıp aynı işlemi yapın, hiç becerikli değilseniz üstüne bir kapak kapatıp pişmesini bekleyin )
Omletin üzerine rendelenmiş peyniri koyun
Altıda pişince yarısını üzerine katlayıp dilediğiniz garnitür ile servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 348
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 19:57
Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...