Baklava Börek

Son güncelleme: 04.08.2009 00:55
  • Baklava Börek Tarifi - Baklava Böreğin Yapılışı - Börek Tarifi

    Malzemeler

    5 yaprak hazır baklava yufkası
    100 gram beyaz peynir
    6 dal maydanoz
    Zeytinyağı
    Süt
    Haşhaş tohumu
    Susam

    Yapılışı

    Peynir ezilip içine maydanoz karıştırılır.
    Baklavalık yufkanın bir tanesi alınıp fırça yardımıyla üzerine zeytinyağı sürülüp, yağlı kısım içte kalacak şekilde ortadan ikiye katlanp, tepsiye alınır.
    Tepsideki yufkanın üzerine yağ sürülür.
    İkinci yufkaya da aynı işlem uygulanır.
    Üzerine peynirli karışımın yarısı serpilir.
    Bir yufka daha yağlanıp, peynirli karışımın üzerine yayılır.
    Kalan peynirler de tepsiye dökülüp son iki yufka da yağlanıp tepsiye konulur.
    Böreğin üzerine bol miktarda süt sürülür.
    Börek dilimlenir.
    Susam ve haşhaş tohumu serpilir.
    Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir.
    Sıcak sıcak servise sunulur
#04.08.2009 00:55 0 0 0