Eleme maçları öncesi gruplarda son durumlar..

Son güncelleme: 07.09.2005 17:10
  • GRUP 1
    Cumartesi günü deplasmanda Ermenistan'ı zor da olsa tek golle geçen namağlup lider Hollanda, zayıf rakibi Andorra'yı da geçip rahatlamak istiyor. Çek Cumhuriyeti ise Çarşamba günü aldığı Romanya mağlubiyetini Ermenistan karşısında galip gelerek unutmak istiyor.

    GRUP 2
    Dünya Kupası'na gitmeyi garantileyen Ukrayna ile deplasmanda oynayacak Türkiye'nin galip gelmekten başka şansı yok. Yunanistan ise grubun 0 puanlı takımı Kazakistan ile deplasmanda oynayacağı maçı kazanarak Türkiye'nin peşini bırakmamanın peşinde olacak. Playoff şansı iki takıma göre daha zor görünen Danimarka ise, Ukrayna ile son dakika golüyle berabere kalmayı başaran Gürcistan'ı ağırlayacak.
    GRUP 3
    Cumartesi günü Lüksemburg karşısında gol şov yapan 23 puanlı lider Portekiz, zorlu Rusya deplasmanına çıkıyor. Çarşamba günü Almanya ile yaptığı hazırlık maçını, eski Beşiktaş'lı Miroslav Karhan'ın attığı gollerle 2-0 kazanan ve Rusya ile aynı puana (18) sahip Slovakya ise Letonya deplasmanında puan ya da puanlar peşinde.
    GRUP 4
    En zorlu grup olan 4. grupta Kıbrıs ve Faroe Adaları hariç tüm takımlar potada. 13 puanlı lider İsviçre, Kıbrıs deplasmanında galip gelip zirveyi bırakmayı istemiyor. 12 puanlı İsrail ise kolay sayılabilecek Faroe Adaları deplasmanında kazanarak iddiasını devam ettirmenin peşinde. Grubun en zorlu maçı ise Dublin'de İrlanda Cumhuriyeti (13) ile Fransa (13) arasında oynanacak.

    GRUP 5
    İskoçya deplasmanından 1-1'lik sonuçla dönen 14 puanlı lider İtalya bu sefer de Beyaz Rusya deplasmanına çıkıyor. Slovenya deplasmanında son dakika golüyle gülen zirve takipçisi Norveç (12) ise, playoff şansı için son kozunu oynayacak İskoçya'yı ağırlıyor. 9 puanlı Slovenya'da Moldova deplasmanında 3 puan almanın yollarını arayacak.

    GRUP 6
    Avusturya karşısına 3-2'lik sonuçla galip gelen lider Polonya (21) yine kendi sahasında bu sefer grupta iddiası bulunmayan Galler'i ağırlıyor. 1 maçı eksik İngiltere (19) ise, Kuzey İrlanda deplasmanında galip gelerek liderlik şansını devam ettirmek istiyor.

    GRUP 7
    Galatasaray'lı İliç'in de gol attığı maçta Litvanya'yı 2-0 mağlup eden 15 puanlı lider Sırbistan Karadağ, takipçisi İspanya (13) ile deplasmanda karşılaşacak. 7. Grupta az da olsa şansı olan iki takımın mücadelesinde ise Litvanya ile Bosna Hersek karşı karşıya geliyor.

    GRUP 8
    19 puanlı lider Hırvatistan, 3 golle geçtiği İzlanda deplasmanından sonra bu sefer de Malta deplasmanına çıkıyor. Liderin takipçisi İsveç (18) ise Bulgaristan'ı 3-0 mağlup ettikten sonra 13 puanlı Macaristan'a konuk olacak.
#07.09.2005 07:57 0 0 0
  • bilgiler icin tesekkürler dostum
#07.09.2005 17:10 0 0 0