Antalya'da şiddet yaşanmayacak

Son güncelleme: 04.08.2009 15:07
  • "Antalya'da şiddet yaşanmayacak"


    Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Alaaddin Yüksel başkanlığında toplandı. Vali Yüksel, ''Kararlıyız. Spor müsabakalarında hiçbir şiddet olayının yaşanmasına izin vermeyeceğiz'' dedi.



    noimage





    İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ndeki toplantıya Vali Yüksel, spordan sorumlu Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Nadir Yapsakaloğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile kurul üyeleri katıldı.

    Toplantının açılışında konuşan Vali Yüksel, Antalya'nın spor müsabakalarındaki şiddet olaylarının en az görüldüğü bir kent olduğunu belirtti.

    Bu durumun örnek olabilecek boyutta olduğunu belirten Yüksel, Antalya'yı çeşitli spor branşlarında 34 takımın temsil ettiğini kaydetti.

    Futbol, basketbol, hentbol ve voleybol başta olmak üzere kulüplerin geçen yıl toplam 13 bin müsabaka yaptıklarını anlatan Yüksel, ''Bu kadar çok spor etkinliğinin yapıldığı bir kentte, sporda yaşanan ve yaşanabilecek şiddetin önlenmesine yönelik her türlü tedbiri aldık ve alıyoruz'' dedi.

    Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde Antalya'daki spor müsabakalarının yapıldığı kapalı ve açık mekanlar ile bu mekanların yakınına her türlü silah, kesici ve delici alet, sis bombası, ses bombası, maytap gibi patlayıcı, parlayıcı, yanıcı ve yakıcı maddelerle taş ve metal gibi fırlatılabilecek maddelerin sokulmasının yasak olduğunu anımsatan Yüksel, şöyle devam etti:

    ''Kararlıyız. Spor müsabakalarında hiçbir şiddet olayının yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Spor ahlakına aykırı, tahrik edici, aşağılayıcı, dil, din, mezhep, ırk, cinsiyet, etnik ve siyasi ayrımcılığa yönelik söz sarfedilmesi veya bu mahiyette afiş ve pankartların müsabaka alanına veya yakın yerine asılması yasak olup, maç öncesinde bu tür pankartların stadyuma sokulmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Müsabaka sırasında bu olayları gerçekleştirenler, emniyet güçleri tarafından dışarı çıkarılacak ve haklarında gerekli idari cezalar verilecek.''

    -YASAL İŞLEM YAPILANLAR-

    2006'dan bu yana, Antalya'daki spor müsabakalarında yasaya aykırı hareket eden ve şiddet olaylarına karıştıkları belirlenen 69 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını anlatan Yüksel, 45 kişiye 4 ay ile 1 yıl arasında spor müsabakalarını seyirden men, 2 kişiye süresiz olarak spor müsabakalarına alınmama ve 22 kişiye ise çeşitli uzaklaştırma cezaları ile toplam 84 bin 500 TL ceza verildiğini kaydetti.

    Alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen bazı istenmeyen olayların yaşandığını da işaret eden Yüksel, yaşanan bu olumsuzluklar nedeniyle Antalyaspor'a Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 5 kez saha kapatma, 1 kez seyircisiz oynama ve 393 bin 500 TL ceza verildiğine dikkati çekti.

    -SİGARA YASAĞI-

    Sigara yasağı uygulamasının spor saha ve tesislerinde dikkatlice uygulanacağını da belirten Yüksel, ''Bu konuda hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecek'' dedi.

    Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürü Nadin Yapsakaloğlu da il genelinde yapılan spor müsabakaları hakkında bilgiler verdi. Yapsakaloğlu, 2009-2010 sezonu öncesi spor tesislerindeki eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını anlattı. Alınan önlemler sayesinde Antalya'daki spor tesislerinde yaşanan şiddet olaylarının azaldığını ifade eden Yapsakaloğlu, ''Alt kademe maçlarda neredeyse hiçbir olay meydana gelmedi'' dedi.

    Yapsakaloğlu, şiddet olaylarına karıştıkları emniyet güçlerince belirlenen ve kayıt altına alınan fanatik taraftarların ''Fanatik taraftarlar fişi'' adı altında gözlemlendiğini sözlerine ekledi.

    Daha sonra basına kapalı süren toplantıda, İl Spor Güvenlik Kurulu üyelerinin, spor müsabakaları öncesi, devamı ve sonrası sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik görüşlerini anlattıkları belirtildi. Kurulun alacağı kararlar kamuoyuna ayrıca duyurulacak.




    ajansspor
#04.08.2009 15:06 0 0 0
  • şiddetin olmasina bende karşiyim
#04.08.2009 15:07 0 0 0