Ben Affleck - Ben Affleck Kimdir - Ben Affleck Resimleri - Ben Affleck Biyografisi - Ben Affleck Hakkında

Benjamin Géza Affleck (d. 15 Ağustos 1972) ABD'li oyuncu, yönetmen ve Oscar ödülü sahibi senarist.



1998 yılında Good Will Hunting filmi ile Matt Damon ile birlikte En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'nü ve En İyi Senaryo Akademi Ödülü'nü kazanmıştır. 2006 yapımı Hollywoodland filmi ile Venedik Film Festivali'nde En İyi Aktör ödülünü (Volpi Cup) almış ve Altın Küre'ye En İyi Yardımcı Aktör dalında aday gösterilmiştir.

2007 yılı yapımı Gone Baby Gone filminin yönetmenidir.
2005'den bu yana Jennifer Garner ile evlidir. Çiftin Violet Anne Affleck ve Seraphina Rose Elizabeth Affleck adında iki kızı vardır.


Filmografi

1984 - The Voyage of the Mimi
1992 - School Ties
1993 - Dazed and Confused
1995 - Mallrats
1996 - Glory Daze
1997 - Good Will Hunting, Chasing Amy, Going All the Way
1998 - Shakespeare in Love, Armageddon
Phantoms Sheriff Bryce Hammond
1999 - Dogma, Forces of Nature, 200 Cigarettes
2000 - Bounce, Reindeer Games
Boiler Room Jim Young
2001 - Jay and Silent Bob Strike Back, Pearl Harbor
2002 - The Sum of All Fears, Changing Lanes
2003 - Paycheck, Gigli
Daredevil Matt Murdock/Daredevil
2004 - Surviving Christmas, Jersey Girl
2005 - Elektra
2006 - Clerks II, Hollywoodland, Man About Town
2007 - Gone Baby Gone,Smokin' Aces
2008 - He's Just Not That Into You
2009 - State of Play

Ben Affleck Resimleri
[url]http://www.main-board.com/unluler/254651-ben-affleck-resimleri.html[/url]

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 635
favori
like
share