Nicholas Brendon

Son güncelleme: 04.08.2009 19:41
  • Nicholas Brendon - Nicholas Brendon Kimdir - Nicholas Brendon Resimleri - Nicholas Brendon Biyografisi - Nicholas Brendon Kimdir

    Nicholas Brendon (12 Nisan 1971, Los Angeles) , ABD'li oyuncudur. Profesyonel bir beyzbol oyuncusuyken ciddi bir kol incinmesi sonucu spor hayatına son verir ve oyunculuğa doğru ilerler.

    noimage

    Oyunculuk hayatına ilk olarak clerasil reklamıyla başlar. Daha sonra kameranın arka tarafına geçer. Dave's World adındaki bir sitcomda prodüksiyon asistanı olarak işe başlar. Aynı dizinin konuk oyuncu deneme çekimlerine katılır ve işi alır.
    Xander rolüne kadar birçok dizide ufak rollerde oynar. Hollywood'un ışıltılı dünyasına girmeden önce ise muslukçu çırağı, veteriner yardımcısı, yemek dağıtıcısı, yardımcı danışman ve garsonluk (aşağı yukarı 13 farklı iş ve Nicholas Brendon bu işlerin hepsinden kovulmuş.) gibi işlerde çalışır.

    2 ay deneme çekimlerine katıldıktan sonra Buffy the Vampire Slayer'da Xander rolünü alır. Ondan sonra ise film teklifleri, hayranlar ve şöhret gelir.
    1 Eylül 2001 yılında aktris/yazar Tressa di Figlia ile evlendi.
    Kelly Donnavan adında bir ikiz kardeşi var ve Brendon aslında Nicholas'ın ortanca adı. Nicholas özel olmak için Brendon ismini soyadı olarak kullanmayı tercih ediyor.
    Kelly (büyük ikizi), Christian, Kyle adlarında 3 kardeşi vardır.
    Alyson Hannigan'nın Los Angeles'taki evini dekore eden de o'ymuş.

    Filmografi

    Psycho Beach Party (2000): Starcat rolünde
    Celeste in the City
    Demon Island (2002) : Kyle rolünde
    Unholy (2007) : Lucas rolünde
    "Dave's World dizisinde yapımcı asistanı olarak çalışıyordum. Sonra konuk oyuncu rolü için deneme çekimlerine katılmama izin verdiler. Rolü aldım fakat sonra da beni kovdular."
    "Bu benim ilk dizim. İlk olarak kitap manyağı oldum. Yeniden canlandım. İnsanların bu rolden hoşlanmalarından ve bunu hayatlarına bir şekilde beni eklemelerine gerçekten çok mutlu oluyorum." (Bir röportajında Buffy The Vampire Slayer için söylemiş)

    Televizyon

    Alien Fire (2007) : Jake Relm
    Relative Chaos : Gil Gilbert
    American Dragon: Jake Long (2006) : Huntsboy No. 89
    Kitchen Confidential (2005) : Seth Richman
    Celeste in the City (2004) : Dana (Blodgett) Harrison
    The Pool at Maddy Breakers (pilot bölüm) (2003)
    Buffy the Vampire Slayer (1997-2003) : Xander Harris
    Dave's World (1995), Konuk yıldız
    Married... with Children (1993) : Ray-Ray's Çetesindeki çocuk
#04.08.2009 19:41 0 0 0