Tayfun Bademsoy - Tayfun Bademsoy Kimidr - Tayfun Bademsoy Resimleri - Tayfun Bademsoy Biyografisi - Tayfun Bademsoy Hakkında

Tayfun Bademsoy (d. 14 Kasım 1958, Mersin), Türk kökenli Alman oyuncu.



1969 yılında Almanya'nın Berlin kentine çalışmak için gelen bir Türk göçmeninin oğludur. Tiyatro sanatçısı olan annesi Sabahat Bademsoy'dan etkilenen Tayfun Bademsoy, 10 yaşında iken tiyatroya ilgi duymaya başladı. 1979 yılında Berlin Martin-Buber-Oberschule'de liseyi bitirdikten sonra 1980 yılında Berlin Teknik Üniversitesi'ne kaydını yaptırdı. 1983 yılında Psikoloji bölümünü bitirerek mezun oldu. 1983 yılının sonunda Alman SWBa televizyonunda oynayan Zuhause unter Fremden“ filminde başrol oynayınca sinema kariyeri başladı. 1983'te Peter Stein'in tiyatroya uyarladığı Kassen Feind'te Türk gencini canlandırdığı oyunuyla yıldızı parladı. Ardından büyük tiyatrolarla oynamaya başladı. Frankfurter Schauspielhaus ve Berlin'de bulunan Renaissance Theater tiyatrosunda oyunlarını sürdürdü. 1995 ile 2006 yılları arasında Alman televizyon kanalı RTLden aldığı teklifi değerlendirerek televizyon dizilerinde roller almaya başladı. Oyunculuğun yanısıra sesi beğenildiği için sinema filmlerinde seslendirmen olarak da ayrıca görev aldı.

Filmografi

"Polizeiruf 110" Tarik Yilmaz (2001-2008)
Wie ist die Welt so stille (2008)
Jenseits (2007)
Taubers Angst (2007)
Mit anderen Augen (2006)
Die Prüfung (2005)
"Starkes Team, Ein" (1994-2008)
Freundinnen (2008)
Unter Wölfen (2007)
Blutige Ernte (2007)
Stumme Wut (2007)
Zahn um Zahn (2006)
Hochzeit um jeden Preis (2007) (TV)
"Alle lieben Jimmy" (2006-2007)
Geist ist geil (2007)
Total gaga (2007)
Aufpoliert (2007)
Französin für Anfänger (2007)
Mit den Waffen der Frau (2007)
"SOKO Kitzbühel" (2007)
Ein Bombengeschäft (2007)
Maria an Callas (2006)
"Nikola" (2005)
Der Koffer (2005)
Beyond the Sea (2004)
Süperseks (2004)
"Blond: Eva Blond!" (2004)
Der Zwerg im Schließfach (2004)
Liebe zartbitter (2003)
Für immer verloren (2003)
Club der Träume - Türkei, Marmaris (2003)
Lassie (2003)
"Tatort" (1987-2001)
Zielscheibe (2001)
Der Entscheider (1996)
Voll auf Haß (1987)
Anam (2001)
"Großstadtrevier" (2001)
Vaterliebe (2001)
"Dr. Sommerfeld (2001)
Trugschlüsse (2001)
"Schimanski" (2000)
Schimanski muß leiden (2000)
Feuer für den großen Drachen (1984)
Klassen Feind (1983)
Zausel (1983) (TV)
Zuhaus in der Fremde (1979)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 296
favori
like
share