TV üç boyutlu oluyor

Son güncelleme: 05.08.2009 00:17
  • HDTV yayınlarının yaygınlaşmasıyla birlikte rekabet gittikçe kızışıyor. İşte sıra dışı bir TV daha...


    HD kanalların yaygınlaşması bir yana, yurt dışında 3D televizyon kanalları için geri sayım başlamış durumda. BSkyB, gelecekte 3D kanalların popüler olacağını düşünüyor ve bu bağlamda ilerleyen günlerde uydu yayını üzerinden üç boyutlu yayına başlamayı planlıyor.

    Gelecek yıl başlayacak yayında filmler, spor karşılaşmaları ve çok daha fazla içerik 3 boyutlu olarak izleyicilere sunulacak. Özellikle spor karşılaşmalarını üç boyutlu izlemenin İngiliz holiganlar için çekici olacağı düşünülmüş olsa gerek. Ancak izleyicilerin kendilerini kaptıracağı bu 3 boyutlu yayınları izleyebilmesi için 3D gözlük takmaları gerekecek.

    Bir türlü yaygınlaşamayan 3D sinema perdelerini beklemeyen kullanıcılar da 3D film keyfini bu sayede TV karşısında sürdürebilecek. En azından İngiltere'de Sky+ HD sahibi olanlar bu yayınları alabilecek. Elbette HDTV de gerekecek. Bu atılımı yapan firma müşterilerin birden hücum etmesini beklemese de bu hizmeti ilk sunan olmak ve böylece gelişecek olan 3D yayın pazarında payını erkenden garantilemek istiyor.
#05.08.2009 00:17 0 0 0