Etli Bütün Lahana Dolması Tarifi - Etli Bütün Lahana Dolmasının Yapılışı - Lahana Dolması

Malzemeler

1 orta boy lahana (1.5 kg)
500 gr kuzu kuşbaşı
¼ paket margarin
3 soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kişniş
Karabiber
Tuz

Yapılışı

Lahananın dış yapraklarını temizleyin ve üst kısmını geniş bir kapak şeklinde kesip alın.
Içini sebze oyacağı yardımıyla oyun.
Soğanları temizleyip kıyın.
Sarımsakları soyup ezin.
Margarini geniş bir tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
Eti kavrulmakta olan soğana ilave edin.
Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
2 kaşık salçayı yarım çay bardağı su ile ezip ete ekleyin.
Tuz ve karabiber serpip kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Eti lahananın içine doldurup ayırdığınız parçayı üzerine kapatın ve tencereye alın.
Kalan salçayı sıcak suda ezip tencereye ekleyin.
Kaynayınca ateşi kısın.
Sumak ve kişniş serpip 25 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 414
favori
like
share