Zeytinyağlı Pirinçli Enginar

Son güncelleme: 05.08.2009 01:00
  • Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Enginarın Yapılışı - Pirinçli Enginar

    Malzemeler

    6 adet enginar
    ½ su badağı pirinç
    ½ bardak zeytinyağ
    2 soğan
    1 kahve kaşığı şeker
    Limon
    ½ demet dereotu
    Tuz

    Yapılışı

    Enginarları ayıklayın veya ayıklanmış olarak alın
    İnce doğranmış soğanı zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun.
    Enginarları ilave edip 2 bardak su ile yarı pişirin.
    Pirinci, tuzu ve şekeri ekleyin.
    Kapağı kapatıp yavaş yavaş pişirin.
    Soğuyunca pirinçleri enginarların çukur yerlerine doldurun.
    Üzerine kıyılmış dereotu serperek servise sunun.
#05.08.2009 01:00 0 0 0