Tansiyon hastaları Ramazan'da neler yemeli, nelere dikkat etmeli?
Yüksek tansiyonu olanlar Ramazan ayında tuzlu gıdaları tüketmemeli. Örneğin; turşu, lakerda, tuzlu krakerler yenmemelidir. Tansiyon ilaçları sahur öncesi ve iftardan hemen önce olmak üzere iki doza bölünmelidir. Yüksek kolesterol sorunu olan hastalar kolesterol ilaçlarını yatmadan önce almaya devam etmelidirler. Ramazan süresince; sosis, salam, sucuk, pastırma, börek, kırmızı et ve her türlü kızartmayı ağızlarına koymamalıdırlar. Sıvı yağda pişirilmiş makarna veya pilav ile beraber dana eti veya tavuk yiyebilirler.

:1:

Oruç tutarken tansiyonu düşenler ne yapmalı?
Ramazan'ın getirdiği en olumlu yön; kişiyi disipline sokması, iç barışı sağlaması, öfke ve düşmanlıkları azaltmasıdır. Bu durumdan en çok asabi şekeri ve tansiyonu olanlar faydalanır. "Stres yapmayınız" tavsiyesi, bu kutsal ayın etkisiyle gerçekleşir. Stresin azalması tansiyonu normale döndürür, kalbin yorulmasını engeller, kan şekeri yüksekse normale gelmesine etkide bulunur. Stresli bir insanın zayıflaması, perhiz yapsa dahi imkansızdır. Ramazan ayında stresin azalması; şişmanlık, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, şeker hastalığı gibi sorunu olanlara tedavi kapılarını ve şifa fırsatlarını açar.



Ç(Alıntıdır...)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1070
favori
like
share
sevgi Tarih: 05.08.2009 17:12
Paylaşım için Teşekkürler