Kiefer Sutherland - Kiefer Sutherland Resimleri - Kiefer Sutherland Kimdir - Kiefer Sutherland Biyografisi - Kiefer Sutherland Hakkında

Kiefer William Frederick Dempsey George Rufus Sutherland (d. 21 Aralık 1966 Londra, İngiltere) Donald Sutherland'in oğlu olan Kanadalı, Emmy ve Altın Küre ödüllü aktör.



Kiefer Sutherland, 24 adlı dizideki oyunculuğuyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Emmy, Altın Küre ve SAG ödüllerini kazandı. Dizinin Yardımcı Yapımcısı olması nedeniyle bir Emmy daha aldı.
Son olarak "Mirrors / Aynalar" adlı korku filminde rol alan Sutherland, “The Sentinel / Fedai”de Michael Douglas ve Eva Longoria ile birlikte oynadı. In 2004’te uzun metrajlı “Taking Lives / Hayatın Benim” adlı filmde Angelina Jolie ve Ethan Hawke ile birlikte rol alıp, “NASCAR – The IMAX Experience”ta da anlatıcı seslendirmesi yaptı.
Sutherland'in itibarlı çok sayıda diğer uzun metrajlı filmlerinin arasında “Phone Booth / Telefon Kulübesi”, “To End All Wars / Savaşın Sonu”, “Dark City / Karanlık Şehir”, “Truth or Consequences, N.M.” (ki yönetmeni de kendisidir), “Eye for ar Eye / Göze Göz”, “A Time to Kill / Öldürme Zamanı”, “The Three Musketeers / Üç Silahşörler” “A Few Good Men / Birkaç İyi Adam”, “The Vanishing / Kayboluş”, “The Lost Boys / Kayıp Gençler”, “Young Guns / Genç Silahşörler” ve “Stand By Me / Benimle Kal” da bulunmaktadır.
Televizyondaki başarıları arasında, kablo televizyonda ciddi beğeni toplayan “A Soldier's Sweetheart” ve ilk yönetmenlik denemesi olan “Last Light” adlı yapımlar bulunmaktadır. “Last Light”, özellikle de Sutherland’in yönetmenliği için çok olumlu eleştiriler almıştır.
Sutherland’in diğer başarıları arasında kablo televizyon filmi “Bay Boy” (ki kendisine En İyi Erkek Oyuncu için Genie Ödülü adaylığı getirmiştir), “The Mission”, “Amazing Stories” ve “Trapped in Silence” yapımlarını da saymak gerekir.


Filmografi

Max Dugan Returns (1983) Bill rolünde
The Bay Boy (1984)
Brotherhood of Justice (1986)
Trapped in Silence (1986) (TV) Kevin Richter rolünde
Stand By Me (1986) Ace rolünde
At Close Range (1986) Tim rolünde
Crazy Moon (1987) Brooks rolünde
Promised Land (1987) Danny rolünde
The Lost Boys (1987) David rolünde
Bright Lights, Big City (1988) Tad Allagash rolünde
Young Guns (1988) Josiah Gordon 'Doc' Scurlock rolünde
1969 (1988), Scott Denny rolünde
Renegades (1989)
Young Guns II (1990) Josiah Gordon 'Doc' Scurlock rolünde
Flatliners (1990)
The Nutcracker Prince (1990), the Nutcracker Prince rolünde
Flashback (1990) John Buckner rolünde
Article 99 (1992) Dr. Peter Morgan rolünde
Twin Peaks: Fire Walk With Me (1992) Sam Stanley rolünde
A Few Good Men (1992) Lt. Jonathan James Kendrick rolünde
Last Light (1993) Denver Bayliss rolünde
The Three Musketeers (1993) Athos rolünde
The Vanishing (1993) Jeff Harriman rolünde
The Cowboy Way (1994) Sonny Gilstrap rolünde
Eye for an Eye (1996) Robert Doob rolünde
Freeway (1996) Bob Wolverton rolünde
A Time to Kill (1996) Freddie Lee Cobb rolünde
Armitage III: Poly-Matrix (1997) Ross Sylibus rolünde
Truth or Consequences, N.M. (1997)
Dark City (1998), Dr. Daniel Schreber rolünde
A Soldier's Sweetheart (1998) Rat Kiley rolünde
Break Up (1998) John Box rolünde
Ground Control (1998) Jack Harris rolünde
Eye of the Killer (1999), Dedektif Michael Hayden rolünde
After Alice (1999), Mickey Hayden rolünde
Beat (2000) William S. Burroughs rolünde
Woman Wanted (2000) Wendell Goddard rolünde
Picking Up the Pieces (2000) Bobo rolünde
The Right Temptation (2000) Michael Farrow-Smith rolünde
Cowboy Up (2001) Hank Braxton rolünde
To End All Wars (2001) Lt. Jim Reardon rolünde
Dead Heat (2002) Phally rolünde
Desert Saints (2002) Arthur Banks rolünde
Behind the Red Door (2002) Roy rolünde
Phone Booth (2003), isimsiz sniper rolünde
The Land Before Time X: The Great Longneck Migration (2003), Bron (Littlefoot's Father) (ses)
Paradise Found (2003), Paul Gauguin rolünde
Taking Lives (2004), Hart rolünde
The Flight That Fought Back (2005)(TV), the Narrator rolünde
River Queen (2005) Doyle rolünde
I Trust You To Kill Me (2006) kendisini oynadı
The Sentinel (2006), David Breckinridge rolünde
The Wild (2006) Samson the Lion (ses)
The Simpsons (2006-7) (TV), the Colonel in "G.I. (Annoyed Grunt)"; Jack Bauer rolünde "24 Minutes" (ses)
Dragonlance: Dragons of Autumn Twilight (2007) Raistlin Majere (seslendirme)
Mirrors (2008) Ben Carson rolünde
Call of Duty: World at War (2008) (Video oyunu) Çavuş Roebuck (seslendirme)
Corner Gas (2008) Kendisi ('Final Countdown')
24: Redemption (2008) (TV) Jack Bauer
Monsters vs. Aliens (2009) Gen. W.R. Monger (seslendirme)
24 (film)(2009), Jack Bauer rolünde
24 (2001-devam ediyor) (TV) Jack Bauer rolünde

Yönettiği filmler

Last Light (1993)
Truth or Consequences, N.M. (1997)
Woman Wanted (2000)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 550
favori
like
share