Foxconn’un Çalışanı Hakkında Yeni İddia

Son güncelleme: 05.08.2009 22:26
  • Teknoloji Haberleri - Foxconn - iPhone
    noimage

    Geçen hafta bir Foxconn çalışanının iPhone'u kaybetmesi sebebiyle kötü muamele görüp intihar etmesi teknoloji dünyasına bomba gibi düşmüştü.

    Raporlar merhum çalışan Sun Danyong'un çalıştığı bölümün başkanı tarafından ağır bir şekilde sorgulandığını gösteriyor. Oysaki ilk başta Foxconn'daki ağır çalışma koşullarının Danyong'un ölümüne sebep olduğu düşünülüyordu.

    Bu Foxconn'un çalışanlara kötü davrandığı sebebiyle çıkan kötü haberlerden ilki değil. Ancak dün New York Times'ın yayınladığı haberde Danyong'un başka ürünleri de kaybettiği yazıyordu.

    Foxconn'un Çin sorumlusu James Lee, NY Times'a yaptığı açıklamada Danyong'un birkaç kez ürün kaybettiğini fakat her seferinde bulup geri getirdiğini söyledi. Son kayıp olayında ise iPhone örneği bulunamayınca kıyametler kopmuş. Foxconn Danyong'a şiddet uygulandığını da reddediyor. Şirketin güvenlik şefi Danyong'un omzunu sıkıca tutmaktan daha öte bir davranışta bulunmamış.

    Foxconn, Danyong'un ailesine tam 44,000 Dolar tazminat ödeyerek adeta sus payı verdi. Hatta görünüşe göre Danyong'un kız arkadaşına da bir Apple MacBook verilerek susması talep edilmiş. Foxconn'a bilgi almaya gelen muhabirlerin ise Foxconn tişörtlü güvenlikçiler tarafından tartaklanma tehdidiyle içeri sokulmadıkları öğrenildi.


    Kaknak:Veteknoloji
#05.08.2009 22:26 0 0 0