Billy Zane - Billy Zane Kimdir - Billy Zane Resimleri - Billy Zane Biyograifis - Billy Zane Hakkında

William George Zane Jr. (d. 26 Şubat 1966, Chicago, Illinois, ABD), Yunan asıllı Amerikalı aktör ve yönetmen.



Zane'nin gerçek aile soyadı Tzanetakos'dur. İlk büyük rolünü Geleceğe Dönüş filmi ile kazandı. Billy Zane, Uluslararası ününü Dead Calm filmindeki psikopat Hughie Warriner rolü ile yakaladı. Zane'in 1989 yılında rol aldığı bir diğer yapım ise NBC televizyonu için çekilen The Case of the Hillside Stranglers oldu. 1999 yılından itibaren pek çok film ve televizyon yapımında rolle almaya başlayan Zane, 1997 yılında çekilen Titanic filmi ile adından söz ettirmeye başladı. Bu rolü ile çok sayıda ödülün sahibi oldu. 1998 yılında çekilen I Woke Up Early The Day I Died filmi ile de çok sayıda ödül kazanmayı başardı. Eğlence sektörünün diğer dallarında da çalışmalarını sürdürmekte olan Billy Zane, şarkıcılığı ile Chicago müzikali gibi çok sayıda Broadway şovunda da yer aldı. 2006 yapımı Kurtlar Vadisi Irak filminde de acımasız bir Amerikan askeri olan Sam William Marshall'ı canlandırdı.

Filmografi

Geleceğe Dönüş (1985) .... Match
Critters (1986) .... Steve Elliot
Going Overboard (1989) .... King Neptune
Dead Calm (1989) .... Hughie Warriner
Geleceğe Dönüş II (1989) .... Match
Megaville (1990) .... Palinov/Jensen
Memphis Belle (1990) .... Teğmen Val Kozlowski
Miliardi (1991) .... Maurizio Ferretti
Femme Fatale (1991) .... Elijah
Blood and Concrete (1991) .... Joey Turks
Orlando (1992) .... Shelmerdine
Flashfire (1993) .... Jack Flinder
Betrayal of the Dove (1993) .... Dr. Jesse Peter
Sniper (1993) .... Richard Miller
Lake Consequence (1993) .... Billy
Posse (1993) .... Albay Graham
Poetic Justice (1993) .... Brad
Tombstone (1993) .... Mr. Fabian
Reflections on a Crime (1994) .... Colin
Silenzio dei prosciutti, Il (1994) .... Joe Dee Foster
Only You (1994) .... Harry, The False Damon Bradley
The Set Up (1995) .... Charles Thorpe
Demon Knight (1995) .... The Collector
The Phantom (1996) .... The Phantom/Kit Walker
Head Above Water (1996) .... Kent
Danger Zone (1997) .... Rick Morgan
This World, Then the Fireworks (1997) .... Marty Lakewood
Titanic (1997) .... Caledon Hockley
I Woke Up Early the Day I Died (1998) .... Hırsız
Susan's Plan (1998) .... Sam Myers
Pocahontas II: Journey to a New World (1998) .... John Rolfe
Cleopatra (1999) .... Marc Antony
Morgan's Ferry (1999) .... Sam
Taxman (1999/II) .... George Putter
Hendrix (2000)... Michael Jefferey
Invincible (2001)...Os
Zoolander (2001) ....Himself (uncredited)
The Believer (2001) .... Curtis Zampf
CQ (2001) .... Bay E
Landspeed (2002) .... Michael Sanger
Claim (2002) .... Roberto Bealing
Starving Hysterical Naked (2003)
Imaginary Grace (2003) .... Nero
Vlad (2003) .... Adrian
The Kiss (2003) .... Alan Roberts/genç Philip Naudet
Dead Fish (2004) .... Virgil
Bet Your Life
Big Kiss (2004) .... Billy
Silver City (2004) .... Chandler Tyson
The Last Drop (2005) .... Oates
The Pleasure Drivers (2005) .... Marvin
BloodRayne (2006) .... Elrich
Survival Island (also known as \"Three\")(2006) .... Jack
Kurtlar Vadisi Irak (2006) .... Sam William Marshall
Memory (2005) .... Taylor Briggs
The Mad (2006)
Fishtales (2007).... Professor Thomas Bradley.
DOA: Dead or Alive (2007)
Alien Agent(2007)
Beyond Legend Johnny kakota (2007)....Tomahawk
4Chosen (2008).... Chuck Gerrow
Mama, I Want To Sing! (2008)
Perfect Hideout (2008 Victor
The Man Who Came Back (2008) .... Ezra
Love N' Dancing (2009) .... Kent Krandel
The Hessen Affair (2009) .... Jack Durant
Mama, I Want to Sing! (2009) .... Amara'nın Müdürü
Surviving Evil (2009) .... Sebastian 'Seb' Beazley
Magic Man (2009) .... Darius
The Gold Retrievers (2009) .... Hector
Evil: In The Time Of Heroes (2009) .... The Prophet
Darfur (2009) .... Bob Smith

Yönetmenliği

Charmed (2005)

TV Dizileri

Brotherhood of Justice (1986) (TV) .... Les
Conspiracy: The Trial of the Chicago 8 (1987) (TV) .... Polis Memuru
21 Jump Street (1987) (TV) .... Matthew Goldblatt
Murder, She Wrote: A Very Good Year for Murder (1988) (TV) .... Tony Gambini
Police Story: Monster Manor (1988) (TV) .... Officer Don Varney
The Case of the Hillside Stranglers (1989) (TV) .... Kenneth Bianchi
Twin Peaks (1991) (TV) .... John Justice Wheeler
Lake Consequence (1993) (TV) .... Billy
Tales From the Crypt:Well-Cooked Ham (1993) (TV)... Miles
Running Delilah (1994) (TV) .... Paul
The New Batman Adventures (1998) (TV) .... Etrigan the Demon
Cleopatra (1999) (TV) .... Marc Antony
Hendrix (2000) (TV) .... Michael Jeffrey
Sole Survivor (2000) (mini) TV Series .... Joe Carpenter
Invincible (2001/I) (TV) .... Os
The Diamond of Jeru (2001) (TV) .... Mike Kardec
Bet Your Life (2004) (TV) .... Joseph
Charmed (2005) (TV) .... Drake
Samantha Who? (2009) .... Winston Funk



Billy Zane Resimleri
[url]http://www.main-board.com/unluler/255065-billy-zane-resimleri.html[/url]

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 602
favori
like
share
N.N. Tarih: 26.02.2011 05:05
Emeyine sağlıklar canım....