Kediniz de Sizin Gibi Solak Olabilir.

Son güncelleme: 06.08.2009 14:27
  • Bilim insanları, ev kedilerinin de insanlar gibi solak olabildiklerini tespit etti.

    Telegraph gazetesinin haberine göre, psikologlar özellikle dişi kedilerin daha çok sağ patilerini kullanmayı tercih ettiklerini, erkeklerinse zor işler karşısında sol patilerini kullanma eğilimi gösterdiklerini keşfetti.

    Belfast kentindeki Queen's üniversitesinden doktor Deborah Wells ve Sarah Millsopp bu araştırmaları için 42 ev kedisini inceledi. Her ne kadar bu hayvanlar basit görevler karşısında her iki patilerini kullanabilselerde daha karmaşık durumlarda sağ ya da sol patileri arasında tercih yaptıkları görüldü.


    Araştırma çerçevesinde yapılan deneylerden birinde küçük bir kavanozdaki balığı yakalamaları istenen 21 dişi kedinin tümü bu iş için sağ, 20 erkekse sol patisini kullandı. Ancak erkeklerden biri iki patisini kullanmayı tercih etti. Oyuncak bir farenin yakalanması gibi benzer deneylerde de hayvanların aynı şekilde patilerini kullandıkları saptandı.

    Araştırmacılar bu durumun insanlarda da aynı olduğunu; kapı açmak gibi basit işler için her iki elin de kullanıldığını, ancak yazmak gibi zor bir işte kesinlikle sağ ya da sol elin tercih edildiğini ifade ettiler.
#06.08.2009 14:22 0 0 0
  • Ayyyh yerim ben onların solak patilerini
#06.08.2009 14:27 0 0 0