Tunus Baklası ( çemen ) : İki bardak suya 1 kaşık çemen konur ve orta ateşte pişirilerek sabah kahvaltısından önce içilir.

Yulaf : Yemeklerden önce veya iki yemek arası günde 3-4 bardak salep şeklinde 1 bardak suya 1 kaşık yulaf unu katarak orta ateşte pişirip içmelidir.

Mersin Yaprağı : 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.

Okaliptus : 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.

Karadut Yaprağı : 1 çay bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı hulasası konur. Yemeklerden önce içilir.

Ceviz Yaprağı : 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.

Zeytin Yaprağı : 30 g. yaprak ince kıyılıp 1 litre suya atılır 2 dakika kaynatılıp 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden önce 1 çay bardağı içilir.

Ardıç Tohumu : 30 g. ardıç 1 litre suya atılır 10 dakika kaynatılıp 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden sonra 3-4 çay bardağı içilir.

Böğürtlen
Adaçayı
At kuyruğu (kırkkilit otu)
Bitkilerle yapılan tedavilerin yararlı olabilmesi için yukarıdaki tedavi şekillerinin en az 2-3 ay sürekli uygulanması gerekir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 453
favori
like
share