Neighbours From Hell 2 On Vacation

Son güncelleme: 07.08.2009 08:10
  • noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage


    Eğer komşunuz cehennemden gelen, son derece kurnaz ve uyumsuz biriyse, komşu komşunun ne külüne ne de gülen yüzüne muhtaçtır. Şayet bu komşu siz ve çıldırtmak istediğiniz denek insanlar söz konusu ise müthiş bir eğlence ve şova hazır olun.

    Üzerinden henüz bir yıl geçmişken JoWood firması, geçen senenin sürpriz derecede beğeni toplayan Neighbours From Hellin devamını hazırlamakta tereddüt etmedi. İlk oyundaki mantığı aynen devam ettiren NFH2de amacımız kısaca, ezeli komşumuz Joeyu tatile çıktığına pişman etmek. Peki bir kişinin komşusuyla bu denli alıp veremediği ne olabilir? Bunun cevabı oyunun kurgusunda gizli. Woody adındaki kahramanımız, şu an sayıları epeyce artan, o star, bu star, şu star gibi izleyicilerin yirmi dört saat canlı olarak yayınlanan bir programda, seyredildiklerini bilmeyen komşulara eziyet ederek izleyicileri güldürme işini üstleniyor. Bakarsınız bu fikri de çok parlak bulan yapımcılar böyle bir oyunu da ciddiye alıp ekrana taşırlar.

    Her ne kadar bu olasılığı bilemesek de, emin olduğumuz gerçek, aradan geçen bir yıl içinde oyunun talep ettiği sistem gereksiniminde pek bir artış olmadığı. İkinci oyun, ilk oyunun neredeyse tamamına benzer bir programlamayla yapıldığı için pek çok kullanıcı oyunu rahat ve sorunsuz bir şekilde çalıştırabilir. Bu arada oyunun çok yüksek ihtiyaçlar gerektirmemesi, sizde oyunun orta kalite bir yapım olduğuna dair izlenim bırakmasın. Commodore ve Amiga zamanlarındaki oyunların havasıyla hazırlanan Neighbours From Hell 2, şeker grafikleri, eğlenceli atmosferiyle kısa sürede sizi kendine bağlayacak ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

    Ev Alma, Komşu Al !!

    İlk oyun tamamen evin içerisinde geçiyordu. Ancak NFH2de sevgili komşumuz Joe ev almayıp tatil amacıyla çeşitli ülkelere gidiyor. Gittiği ülkeler arasında Çin, Hindistan ve Meksika da bulunuyor. Bu arada ilk oyunun belki de en büyük eksiği olan kısıtlı müzik, bu oyunda her ülkeye özgü farklı bir müziğin çalmasıyla ortadan kalkıyor. Joe gittiği ülkelere eski oyuna ek olarak annesini ve çocuklarını da götürmeyi ihmal etmiyor. Elbette, bölümler ilerledikçe kalabalıklaşan aileye karşı yürüteceğiniz sinsice planlar sizi eski oyuna göre çok daha eğlendirecek.

    Peki bu komşuları sinir küpüne nasıl çevireceğiz ? Amacımızı gerçekleştirmek için önümüzde pek çok alternatif var. Örneğin Joenun yediği karpuzlardan birinin içine demir bir gülle koyabilir, oyuncak gemiye köpek balığı kuyruğu takarak onu korkutabilir ya da tuvalet kağıdına acı sos sürebilirsiniz. Ayrıca ilk oyuna göre geliştirilen özelliklerin başında hareket kombinasyonlarımız geliyor. Mesela, önce Joenun yürüdüğü köprüyü kesip onun düşmesini sağlayabilir, ardından da düştüğü yere elektrikli balık koyarak onun iki kat acı çekmesine sebebiyet verebilirsiniz. Hain emellerimize ulaşmak için zeka unsurları dışında biraz da mouse becerisine ihtiyaç duyacağız. Kilitleri açmak ya da kumsaldaki bir yengeci yakalamak için devamlı oynayan mouseu belli bir süre etkin bir şekilde hedefte tutmanız gerekmekte.

    Komşunuzu Kızdırmanın Altın Kuralları!

    Başarılı olmak için öncelikle Joenun yaptığı rutin işlerin ne olduğunu gözlemleyin. Gerçekleştirdiği olayları bilmeniz, sizin zamanlamalarınızı rahatlatacaktır. İkinci olarak da bulunduğunuz çevreyi çok dikkatlice gözlemleyin. Hiç tahmin etmediğiniz bir yerden işinize yarayacak bir alet bulabilirsiniz. Örneğin sazlıkların oradaki kamışı almayı ihmal etmeyin. Joeyu kızdırmak için tüm yolları deneyin. İleride ek bölümlerin açılması için buna ihtiyacınız olacak. Son olarak da Joenun yakınından pek geçmemeye özen gösterin. Kaçamadığınız takdirde sıkı bir dayak yiyeceğinizi unutmayın.

    Yukarıdaki kurallara dikkat ettiğiniz takdirde hızlı bir şekilde eğlenmeye başlayacağınız NFH2, neşeyle vakit geçirmek isteyen ve ilk oyunu bitirip kısa bulanlar için harika bir fırsat. Henüz bu oyunun ilkini de oynamamış olanlarınız varsa, hiç vakit kaybetmeyin derim.



    İşlemci: Pentium 166 MHz
    Ram:64 MB
    Ekran Kartı:16 MB
    HDD:130 MB boş alan
#07.08.2009 08:10 0 0 0