Malzemeler:
500 gr kemiksiz tavuk eti (tercihen kalça)
1 kase doğranmış kültür mantarı
1 adet domates
tuz,karabiber, kırmızı biber
2 diş sarımsak
6 adet milföy hamuru
Üzerine sürmek için yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Tavuk etini iri parçalar halinde doğrayıp teflon tavaya alalım. Üzerine doğranmış mantarları ekleyerek suyunu salmasını bekleyelim. Tavuk ve mantarlar kendi sularında pişeceği için yağ eklemeye gerek yoktur. Tahta bir kaşık ile karıştırıp bütün tavukların rengi değişinceye kadar soteleyelim. Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp kesilmiş domatesi ekleyelim. Tuz ve baharatlarla birlikte ortadan kestiğimiz sarımsakları da ilave ettikten sonra ocağı kapatalım. Diğer taraftan milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp çözülmelerini bekleyelim. Oklava ile hamurları biraz inceltelim. Bu arada biraz soğumuş olan iç malzememizden birkaç kaşık alıp milföyün ortasına yerleştirelim. Hamuru istediğimiz şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek hamurların üzeri kızarıncaya kadar 180 derece fırında pişirelim.



Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 349
favori
like
share
cantosman Tarih: 04.07.2010 18:54
tarifleri deneyipte hic begenen yokmu ???

okudum mesajlarda hic yaptim veya güzel olmus diyen yok....
KAF-KEF Tarih: 24.08.2009 13:22
teşekkürler çok güzel görünüyo
Pedaliza Tarih: 23.08.2009 17:17
Kolay güzel ve lezzetli görünüyor...paylaşım için teşekkürler
acella Tarih: 07.08.2009 13:04
ellerine sağlık..