Gaziantep'in piknik alanları

Son güncelleme: 07.08.2009 12:06
  • Gaziantep'in piknik alanları Gaziantep'in piknik yerleri Gaziantep'in piknik alanları hakkinda Gaziantep'in piknik alanlarınin isimleri


    Dülükbaba: Antep'e 4 kilometre uzaklıkta bulunan Dülükbaba ormanları, karaçam ve sedir ağaçları ile kaplı. İlin kuzey ve kuzeybatısını çevreleyen 40 kilometrelik alanı ile Türkiye'nin elle dikilmiş en büyük koru ormanlarından biri. Dülükbaba ormanları içerisinde 5 günde 5 bin kişinin yararlanabileceği kamp kurma ve karavanlarla konaklama imkanları mevcut. Dülükbaba ormanlarına, Yeşilkent-Başpınar dolmuşları ve belediyenin OSB seferi yapan otobüsleriyle ulaşmak mümkün.

    Burç Ormanları: Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin de içinde bulunduğu Burç Ormanları şehrin hemen yanı başında yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin merkez Balıklı duraklarından yarım saatte bir Hayvanat Bahçesi'ne kalkan otobüsleriyle Burç Ormanları'na ulaşabilirsiniz.

    Alleben Göleti: Büyükşehir Belediyesi'nin yakın bir zamanda kurduğu Alleben Göleti Piknik ve Spor Alanı göl kenarında spor ve piknik yapmak isteyenlere imkan sunuyor. Sarıgüllük Mahallesi'ndeki Masal Parkı yanından Allaben Göleti'ne ulaşım için otobüs seferleri düzenleniyor.


    ***
#07.08.2009 12:06 0 0 0