İzmir'in Piknik Alanları

Son güncelleme: 07.08.2009 12:10
  • İZMİR'in piknik alanları İZMİR'in piknik yerleri İZMİR'in piknik alanları hakkinda İZMİR'in piknik alanlarınin isimleri
    İZMİR'in piknik alanları

    Buca Gölet: İzmir'in en gözde piknik yerlerinin başında geliyor. Buca Belediyesi tarafından 1999 yılında hizmete sokulan göletin çevresinde, sosyal tesisler, amfi tiyatro, piknik alanları ve hobi bahçeleri var. Gölet'e, Balçova, Karşıyaka, Bornova ve Gaziemir'den Aydın otobanının bağlantı yolları ile Buca üzerinden Kaynaklar-Belenbaşı köy yolu takip ederek ulaşılabilir.

    Yamanlar Karagöl: Yamanlar Dağı'nda bulunan Karagöl, Karşıyaka ilçesine 27 kilometre uzaklıkta. Örnekköy yolu kullanılarak özel araçlarla gidilebilen Karagöl, etrafı çam ağaçlarıyla çevrili bir krater gölü. Yolunun virajlı olması ise bölgeye ulaşımı biraz zorlaştırıyor.

    Meles Deltası: Burası şehir merkezine oldukça yakın. Karşıyaka'dan Konak istikametine giderken Altınyol üzerinde bulunan Meles Deltası'nda bulunan parktaki evcil ördekler, renkli görüntüler oluşturuyor. Deniz kenarındaki alan, son yılların gözde piknik yerleri arasında bulunuyor.

    Sasalı (Çiğli): İzmir Büyükşehir Belediye tarafından Çiğli ilçesine bağlı Sasalı'da kurulan Kent Ormanı ve Piknik Alanı, kısa süre önce hizmete sokuldu. Alan, kent halkının piknik alanına duyduğu ihtiyacı önemli ölçüde giderdi. Buraya şehir merkezinden kalkan belediye otobüsleri ile de gidilebiliyor.

    Çiçekli Köy (Bornova): İzmir-İstanbul karayolunun 20. kilometresinden sağa sapılarak Çiçekli Köy'e ulaşılabilir. Çam ağaçlarıyla kaplı bölgede, her türlü ihtiyaç karşılayabilecek tesisler ve piknik alanları mevcut
#07.08.2009 12:10 0 0 0