Lige damgamazı vurmak istiyoruz

Son güncelleme: 08.08.2009 11:16
  • noimage


    Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam Özlüce Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında camiaya önemli mesajlar verdi.

    2009 - 2010 sezonunun Türk futboluna özelikle Bursaspor`a ve tüm kulüplere hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Sağlam şunları söyledi;

    Geçen sezonun ikinci yarısında başarılıydık

    Geçtiğimiz sezon yaşadığımız seyir zevki üst seviyede olan ve heyecanı son ana kadar taşıyan bir lig yaşadık. Bu sezon bu değerlerin daha üstte olduğu bir ligin geçmesini temenni istiyorum. Geçen sezonun ikinci yarısında Bursaspor adına çok güzel günler geçirdik. Bizim geldiğimizde dönemde lig yeni başlasaydı eğer Bursaspor Şampiyonlar Ligine çıkan bir takım olacaktı. Bunun yanında kendi taraftarının önündeki lig karşılaşmalarında mağlubiyeti hiç yaşamamış, ligin ikinci yarısında Beşiktaş ile beraber ligin en az gol yiyen takımı olmuş ve 18 karşılaşmada sadece iki mağlubiyet almış bu iki mağlubiyet ise birisi Galatasaray karşısında kendi kendimize attığımız iki tane gol ve ligin sonlarına doğru Trabzonspor karşılaşmasında son dakikalarda yediğimiz talihsiz bir golden ibarettir. Geçen sezonda Bursaspor tamamen galibiyeti düşünen kendi taraftarı önünde mağlubiyeti aklından bile geçirmeyen bunun yanında deplasmanda da bu anlayışını sürdüren bir ekipti.

    Taraftarımız emin olsun ki yanlış transfer yapmadık

    Bu sezonla alakalı somut anlamda şu hedefi ortaya koymak istiyorum, başarıda devamlılığı ve istikrarı yakalamayı düşünen bir yapımız var. Bu anlayışla yola çıkarken geçtiğimiz sezon bizim için çok kısaydı bazı başarıları bazı güzellikleri ortaya çıkardık ama bu sezon Bursaspor`un geleceği açısından çok önemli bir sezon. Bizim yaptığımız 3 yıllık planlamada önümüzdeki sezon ortaya koyacağımız başarı doğrultusunda Bursaspor`un gelecekle ilgili futbola bakış açısını çok daha olumlu hale getirebilecek bir sezon yaşayacağız. Biz geçen sezon yakaladığımız başarıyı bu sezona da taşıyabilirsek o zaman başarıda istikrarı yakalayabilmiş olacağız. Ondan sonraki dönemde de şehrinde tam desteğini arkamıza alıp daha büyük başarılardan daha büyük hedeflerden söz etme şansını da elde edeceğiz. Bu sezonki hedeflerimizle alakalı olarak 90 dakika boyunca sahaya üst düzey futbol koyan, geçen sezon sahaya yansıttıklarının üzerine daha da fazlasını koyan bunun yanında tabiî ki saha içi sonuçları anlamında geçen sezondan daha iyi sonuçlara imza atmak. Bursaspor oluşturmak istedik transferde eksikliğini hissettiğimiz bölgelere de hem takımımıza katkı sağlayacak, hem de futbolculuk performansları ile hem bireysel anlamda hem de yanında oynayacak arkadaşlarına kendi kalitesini aktararak ekip oyunu anlamında da bize direk katkı sağlayabileceklerine inandığımız kalitede oyuncular transfer etmeye çalıştık. Bunları yaparken de Kulübün ekonomik olarak zor günler geçirdiği dönemde ellerinden geldikçe bizim isteklerimizi yerine getirmeye çalışan Başkanımız İbrahim Yazıcı`ya, yöneticilerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe`ye ve ayrıca sponsorlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Camiamız ve taraftarlarımız şundan emin olabilirler hiçbir yanlış transfer yapmadık, kongre sürecinin bize olumsuz etkileri oldu ama sonra daha fazla çalışarak biraz daha fedakarlık yaparak hep birlikte bu açığı bu eksikliği gidermeye çalıştık. Bunun sonucunda da çok alternatifli, çok kaliteli bir kadro oluşturduk. Dışarıda insanlarla konuştuğumuzda da sadece bizim takımı izlemek için Bursa`ya gelebileceğini söyleyen insanlarla karşılaştım ben buda Bursaspor adına Bursa şehri adına çok olumlu bir olay.

    Her takım kendi çapında kaliteli transferler yaptı

    Bu hafta sezon başlıyor, tüm takımlar sezona iyi başlamak için sezon içerisinde sıkıntı yaşamamak için takımlarına takviyeler yaptılar. Bu sezon ülkemizde genel anlamda transferde çok büyük ilerlemeler yaşandı şampiyonluk iddiaları olan takımlar büyük meblağlar ödeyerek dünyaca ünlü yıldızları kadrolarına kattılar, herkes güçlenirken bizde güçlenmeye çalıştık. Bu doğrultuda çok çekişmeli, zor ve geçen sezondan kalitesi çok daha yüksek bir lig bizleri bekliyor bizim camiamızda böyle bir ortama hazırlıklı olması lazım bizde şehir olarak önlemlerimizi almalıyız sonuçta beklentilerimiz büyük hayal kırıklığına uğramak istemeyiz.

    Kadrodan 3 isim ayrılacak

    Şu anki mevcut kadromuzdan 3 isimle yollarımızı ayırmayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu isimler belli olur. Şuan için Gökhan Güleç`in durumu kesinleşti diyebilirim.

    Kasımpaşaspor kapalı kutu

    Bu hafta Kasımpaşa ile sezonun ilk karşılaşmasını oynayacağız. Bir defa rakibimizin lige yeni çıkmış olması, lige çıkarken de kadrosunu birçok oyuncu ile takviye etmiş olması tabiî ki kendi planları içerisinde bir durum. Kasımpaşa`nın yakın geçmişte yaşamış olduğu acı bir tecrübe var. Onlarda bir daha o acı tecrübeyi yaşamamak adına sezona iyi hazırlanmışlardır. Buraya gelerek lige iyi başlamak adına puan almayı veya kazanmayı hedefleyeceklerdir. Takıma çok takviye yaptılar. Geçen haftada bir oyuncu aldılar. Geçtiğimiz hafta sonuda maç oynamamış olmaları bizim için tam bir kapalı kutu ekip izlenimi veriyor.Bu yüzden de karşılaşmanın çok çekişmeli çok seyir zevki yüksek olacağına inanıyorum. Kendi sahamızda kendi taraftarımız önünde kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Herhangi bir olumsuz durum olmaması içinde önlemlerimizi aldık. Takımımızda sakat oyuncu olmaması bizim adımıza çok önemli bir avantaj. Biliyorsunuz sezon başları takımların sakatlıklarla boğuştuğu zamanlardır. Oyuncularımıza lig bittikten sonra vermiş olduğumuz antrenman programlarını harfiyen uygulamaları ve geldikten sonra antrenmanlardaki üst düzey istekleri, profesyonellik anlayışları takımımızın fiziksel anlamda üst düzeyde olmalarını sağladı. Takımımıza sonradan katılan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşların takımın seviyesine gelmeleri için biraz daha çalışmaya ihtiyaçları var. Onlarda bir an önce arkadaşlarının seviyelerine gelmeleri için canla başla çalışıyorlar. Takım istirahat ederken onlar sabah idmanı yapıyorlar. Ivan Ergic ve Kirita sabah idman yaptılar. Birde Batalla sıkıntımız var onunda sertifikası ile alakalı bir gecikme oldu. Onu bu hafta oynatamayacağız, Ergic ve Kirita`nın antrenman eksiği olduğu için kadroya almayı düşünmüyoruz. Uzun bir sakatlıktan çıkan Tadeu var. Oda çok hızlı bir şekilde takımın seviyesine gelmek için çalışıyor. Onu da kısa süre sonra kullanacağımıza inanıyorum. Muhammet Demir Milli Takımda oda Finlandiya ile iki karşılaşma oynadı karşılaşmalarda birer golü var ve buda bizi gelecek adına mutlu ediyor.

    Taraftarımızın bu sezon hedefi en iyisi olmak olmalı

    En önemli konuda tabiî ki taraftarımız Bursaspor taraftarı takımına verdiği destekle ve geçtiğimiz sezonun son bölümünde verdiği desteğin yanı sıra tavır ve davranışlarıyla da herkesin parmakla gösterdiği diğer grupların gıpta ile izlediği bir taraftar haline geldi. Benim onlardan isteğim bu yılda aynı şekilde olmaları ve karşılaşmaları fair - play çerçevesin de geçirmelidir. TFF`nin de bu konuda bir uygulaması var geçen sezon Gaziantepspor birinci oldu ve maddi destek aldı. Bizde bu yıl tribünlerimizde kötü söz ve küfür duymak istemiyoruz. Biz büyük bir kulübüz herkesin bizden beklentileri çok fazla bu yüzden her hareketimizle her tavrımızla örnek olmak zorundayız. Pazar günü oynanacak karşılaşmada da o tribünleri yeşil beyaz renklerle dolu olmasını diliyorum.
#07.08.2009 22:50 0 0 0
  • gokhan güleç olabnlir kadroya alinmamiş ebnce biris o olabilir
#07.08.2009 22:58 0 0 0
  • gökhan güleç avustralya kampındaki hazırlık maçında sakatlandı o yüzden ve gönderilicekler listesinde de olduğu için kadroya alınmadı kemalde yolcu oda o yüzden alınmadı
#07.08.2009 23:05 0 0 0
  • kemal de olabilir blkı de bence gokhan garanti gibi

    birde forvet alinacak falan dşyordu geçenelrde yanilmiyorsam sağlam hoca
#07.08.2009 23:07 0 0 0
  • yok zaten yeterince forvet tadeu,rok,turgay ve sercan yeter bukadar forvet
#07.08.2009 23:12 0 0 0
  • kemalin gitmesin çok istiyorum zaten geldiğinden beri ya 1 maç yada 2 maç oynadı
#07.08.2009 23:13 0 0 0
  • kemal bu kayseriden gelen mı

    forvetler de bence de yeterli
#07.08.2009 23:15 0 0 0
  • hayır kocaeliden gelmişti kemal aslan vardı bi aralar fenerbahçede oynuyor du işte o kemal
#07.08.2009 23:26 0 0 0
  • anladim şimdi kayseride de var dı ya bir tane ben o zannetim
#07.08.2009 23:27 0 0 0
  • hayır o değil bizim başkan almıştı bunu ertuğrul hoca almadı yani hoca gelmeden önce alındı
#07.08.2009 23:30 0 0 0
  • evet hoca gelmeden alindi biliyorum o kadarini ama şimdi gonderirler

    sohbet güzel oluyor senle
#07.08.2009 23:33 0 0 0
  • eyvallah kardeşim seninlede güzel oluyor
#07.08.2009 23:35 0 0 0
  • sağolasın güzel bir site değil mi sen arkadaslarin varsa gelsinler onlarda sarar yani
#07.08.2009 23:36 0 0 0
  • evet ben burayı rasgele buldum bişeyler arıyordum gogle da bu site çıktı karşıma üye oldum iyikide üye olmuşum senin gibi birini çıkardı karşıma
#07.08.2009 23:39 0 0 0
  • iyi oldu sen de iyi bir insansin olsun güzel bir site ama
#07.08.2009 23:41 0 0 0
  • evet ben çok form sitene girdim hiç bu kadar iyi ve güzel bir form sitesi yoktu benim sitemde vardı ama form sitesi değildi chat sitesiydi kapattık
#07.08.2009 23:45 0 0 0
  • analdim ama bu site beya bir buyuk buyuyorda

    maşallah
#07.08.2009 23:47 0 0 0
  • inş bizimde payımız varsa büyümesinde ne mutlu bize kaç seneden beri var bu site ?*
#07.08.2009 23:50 0 0 0
  • ben de yeni uye sayılırım 6 ay oldu uye oldu hemne hemen

    6 senedir var

    üye sayısı yarim milyon

    hemen hemen
#07.08.2009 23:53 0 0 0