Win 7'den sonra Office

Son güncelleme: 08.08.2009 02:09
  • Teknoloji Haberleri - Windows - Win 7 - Office - Microsoft Office - DOC - DOCX - ODF

    noimage

    Seçim ekranı: Windows'tan sonra Office'te!

    MS Win 7'de uygulayacağı tarayıcı seçim ekranını çok sevdi: Aynı uygulama Office paketinde de olacak.

    Microsoft'un başı Internet Explorer yüzünden Avrupa Birliği ile derde girince, çözümü seçim ekranı koymakta bulmuştu. Kullanıcılar bu sayede Windows ile birlikte gelen IE'ye takılıp kalmadan, daha en başından alternatifleri görerek tercih yapma şansına kavuşuyor. Windows 7'den sonra Windows Vista ve Windows XP'ye de eklenen seçim ekranı fikri kullanıcılar tarafından beğenildi. Böylece Microsoft Office paketi için de bir seçim ekranı koyma kararı aldı.

    Seçim ekranı Windows'takinden farklı olacak; yani hangi ofis yazılımını kurmak istediğinizi sormayacak. Çünkü ofis programları zaten kullanıcının seçerek ve isteyerek kurduğu yazılımlar. Office 2010'da yer alacak seçim ekranı kullanıcının, dosyaların hangi dosya formatlarında kaydedilmesini istediğini soracak. Office ilk kez çalıştırıldığında yapılan ayar daha sonra değiştirilebilecek.

    Bu seçim ekranıyla kullanıcılar DOC, DOCX gibi Office standartlarının yanı sıra, daha en başından ODF gibi açık kaynak kodlu dosya formatlarını seçebilecek. Her ne kadar Open Office gibi açık kaynak kodlu ofis yazılımlarının çoğu klasik DOC dosyalarını tanısa da bu sayede kullanıcılar daha kolay tercih yapabilecek. Microsoft da Avrupa Birliği'nden ofis yazılımları konusunda tekelleşme baskısı altında kalmayacak.

    Kaknak:Veteknoloji
#08.08.2009 02:09 0 0 0