Güneş Enerjili Ürünler

Son güncelleme: 08.08.2009 13:07
  • güneş enerjisi - şarj - solar - teknoloji - yeni icatlar
    Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, hem klasik enerji kaynaklarının küresel ısınmaya etkisini azaltmakta hem de ülkemiz gibi 9 ay içerisinde %60 civarında zamlanan elektrik faturalarını azaltmak için alternatif sunmakta. En popüler olanları ise kuşkusuz güneş enerjisi. Güneş enerjisiyle çalışan otomobiller hatta insansız uçabilen uçaklar yavaş yavaş günlük hayatımıza girerken bazı ürünler hem tasarımlarıyla hemde yarattıkları yeni fikirlerle dikkat çekiyor.

    noimage

    Güneş ışığıyla fotosentez yapmak yerine elektrik üreten süs ağaç

    Gün ışığını sizin için elektriğe dönüştüren resimdeki ağaç isterseniz bu elektriği özel piline depolayıp ihtiyacınız olduğunda kullanımınıza sunabiliyor. Vivien Muller tarafından dizayn edilen bu şirin ağaç tüm elektronik aletlerinizi şarj edebiliyor.

    noimage

    Hem bütçeniz için alternatif bir ürün hem de eviniz için şık bir lamba istiyorsanız işte aradığınız ürün tam da bu olabilir. Henüz proje aşamasında olan bu lamba, gün ışığında ters çevrilerek şarj olurken kullanmak istediğinizde düz konuma getirilerek size ışık veriyor. Aynı zamanda wireless özelliği olan bu lamba İsveç'in karşılaştığı enerji sıkıntısı üzerine proje haline getirilmiş.
#08.08.2009 13:07 0 0 0