Çilekli Brüksel Tatlısı

Son güncelleme: 09.08.2009 12:25
  • Çilekli Brüksel Tatlısı Tarifi - Çilekli Brüksel Tatlısının yapılışı - Tatlı Tarifi - Sütlü Tatlı Tarifi

    noimage

    Malzemeler

    * Yarım paket margarin
    * 1 su bardağı un
    * 1 litre süt
    * 1 su bardağı toz şeker
    * 1 paket vanilya
    * 250 gram çilek
    * 1 paket krem şanti
    * 1 su bardağı soğuk süt

    Hazırlanışı

    1. Margarini tencereye alıp eritin.
    2. Üzerine unu ekleyip, rengi sararıncaya kadar kavurun.
    3. Şeker, süt ve vanilyasını ilave edip mikserle karıştırın.
    4. Pütürsüz bir kıvam alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
    5. Pişen muhallebiyi kâse ya da kuplara dökün.
    6. Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
    7. Mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.
    8. Çilek püresini muhallebilerin üzerine paylaştırın.
    9. Krem şantiyi 1 bardak süt hazırlayın.
    10. Muhallebilerin üzerini krem şantiyle süsleyin.
    11. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
#09.08.2009 12:25 0 0 0