Kakaolu Şekerpare Tatlısı

Son güncelleme: 09.08.2009 16:47
  • Kakaolu Şekerpare Tatlısı Tarifi - Kakaolu Şekerpare Tatlısının Yapılışı - Şekerpare Tatlısı Tarifi

    Malzemeler,

    * Yarım paket yumuşamış margarin
    * 1 adet yumurta sarısı
    * 1 paket kabartma tozu
    * 1 yemek kaşığı pudra şekeri
    * 2 yemek kaşığı irmik
    * 1 yemek kaşığı kakao
    * 1 Türk kahvesi fincanı çekilmiş ceviz içi
    * Aldığı kadar un

    Üzeri için,

    * 1 adet yumurta akı
    * 1 su bardağı ceviz içi

    Şerbeti için,

    * 3 su bardağı sıcak su
    * 3 su bardağı toz şeker

    Hazırlanışı,

    1. Şerbetini hazırlamak için sıcak su ve şekeri tencerede karıştırın.
    2. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.
    3. Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
    4. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
    5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
    6. Ortasını parmağınızla bastırıp üzerine bir tane ceviz içi koyun.
    7. Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    8. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
    9. Şekerpareler fırından çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbetini dökün.
    10. Şerbetini çekmesi için 15 dakika bekleyin.
    11. Ilık ya da soğuk servis yapın.
#09.08.2009 16:47 0 0 0