Matthew Bellamy

Son güncelleme: 09.08.2009 20:32
  • Matthew Bellamy - Matthew Bellamy Kimdir - Matthew Bellamy Resimleri - Matthew Bellamy Biyografisi - Matthew Bellamy Hakkında

    Adı : Matthew James Bellamy Lakap : Bells Doğum : 9 Haziran 1978 Cambridge Gruptaki Görevi : Gitar, Vokal, Klavye ve Söz Yazarlığı.

    noimage

    Matthew James Bellamy, 9 Haziran 1978'de İngiltere'nin Cambridge kentinde dünyaya geldi. Babası George Bellamy, 1960'lı yıllarda, Telstar adlı şarkılarıyla Amerika'da liste başı olmuş ilk İngiliz grubu olan The Tornadosta ritim gitar çalmış bir müzisyendi. Annesi Marilyn ise Belfast doğumluydu ve 1970'lerde İngiltereye göç etmişti. Annesi Londraya gelirken bindiği vapurdan iner inmez, o sıralar taksi şoförlüğü yapan babası Georgela tanıştı. Daha sonra evlenen çift, Matthewnun ağabeyi Paulün de doğum yeri olan Cambridgee yerleştiler. Matthew 8 yaşındayken Devona yerleşmeye karar veren anne ve babası,o 13 yaşındayken boşandılar ve babası evi terk etti. Matthew Bellamy büyüdüğü yer olan Devon için şunları söylemişti:

    Devon bize hiçbir şey vermeyen sıkıcı bir kasabaydı... Orada tamamıyla kapana kısılmış hissederdik kendimizi. Bütün arkadaşlarımız uyuşturucu ve müziğe sarıldılar , biz ikincisine yoğunlaştık ve kendimize, müziği kaçıp kurtulmuş gibi hissedecek biçimde yapmayı öğrettik.

    Exeter Collegeda öğrenim gören ve 10 yaşında piyano çalmaya başlayan Matthew Bellamynin müziği dinleyerek kendi başına çıkardığı ilk şarkılar Ray Charlesındı. Yazdığı şarkılara hakim olan karanlık atmosferin ve şarkılarda bahsi geçen doğaüstü mevzuların çıkış noktası sadece ailesinin boşanması değil, Quija tahtasıyla (ruh çağırmada kullanılan tahta) ruh çağıran ve gerçek bir medyum olan annesinin, henüz küçük yaşta Matthewyu yanına çağırıp deneyimlerini onunla paylaşmasıydı. Piyanoda Sergei Rachmaninoff ve Tchaikovskyyi; gitarda Jimi Hendrix ve Rage Against The Machineden Tom Morelloyu; vokalde ise Freddie Mercury, Tom Yorke ve Jeff Buckleyi andırdığı düşünülen Matthew Bellamynin ağzından grup arkadaşlarıyla tanışma öyküsü, onla yapılan bir röportajda şöyle yeraldı:

    12-13 yaşlarındaydık. Ben önce Chrisle tanıştım. Okulda çok sayıda grup vardı... Ben de bu gruplardan birinde piyano çalıyordum, Chris başka bir gruptaydı ama tanışıyorduk. Dominic popüler bir gruptaydı, herkes o grupta olmak isterdi. İşte bu yüzden gitar çalmaya başladım... Daha sonra gruplarına yeni bir gitarist gerektiğinde şansımı denemek istedim ve Dominicle arkadaşlık kurduk. Sonraki iki yıl bir sürü sorun yaşadık, gruba yeni üyeler geliyor ve kısa süre sonra gidiyorlardı. Sadece Dominic ve ben sabittik... O sıralarda beste yapmaya başladım. Fakat bir basçıya ihtiyacımız vardı. Dediğim gibi Chrisi tanıyordum ama o zamanlar Chris davul çalıyordu. Onun yetenekli ve ciddi bir adam olduğunu düşünüyordum, bu yüzden ona bas çalmasını teklif ettim, o da kabul etti. Hiç şüphesiz biz eğlence olsun diye müzik yapıyorduk. 18-19 yaşlarına geldiğimizde iş ciddileşti. O zaman üniversiteye gidecek miydik gitmeyecek miydik, karar vermek zorundaydık... Biz artık okulla ilgilenmediğimizi anladık; istediğimiz şey gruba devam etmekti; para kazanmak için ufak tefek işlerde çalışmayı göze almıştık. Bu kararı almak çok kolay olmadı ama şimdi düşünüyorum da, her halükarda okuldan zaten nefret ediyordum...

    1990'ların başında Gothic Plague adıyla ilk kayıtlarını yapan Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme ve Dominic Howard, 90'ların hit şarkılarının kendi soundlarıyla coverlarını yaptılar; ancak bu onlara önemli bir başarı getirmedi. Grubun ismi Gothic Plague'dan sonra Fixed Penalty, ardından Rocket Baby Dolls ve en sonunda Muse oldu. Bu başarısızlıktan yılmadan daha özenli çalışarak kendi şarkı sözlerini yazmaya ve kendi bestelerini yapmaya başlayan Muse üyeleri, britpop (90'ların başından günümüze dek, İngiltere'nin popüler grupları -özellikle alternatif rock grupları- için kullanılan genel bir tanımlama) yapmak istemediler ve en çok zevk aldıkları gruplar olan Nirvana ve Radiohead'in müziğinden ilham alarak canlı performanslara yoğunlaştılar. Çıkardıkları ilk iki single; Muse (1997) ve Muscle Museum (1998) ile önemli bir başarı yakaladıktan sonra New York'taki CMJ festivaline davet edildiler ve Mercury Lounge'daki olağanüstü şovlarının ardından, Amerika'da da ilgi uyandıran bir grup haline geldiler. Bir yıl sonra Maverick Records'la anlaşan Muse, 28 Ekim 1999'da ilk stüdyo albümleri Showbiz'i çıkardı.
    2001 yılında Plug in Baby, New Born ve Bliss singlelarının ardından, aynı yılın temmuz ayında Origin of Symmetry adındaki ikinci stüdyo albümünü çıkaran Muse, bu albümle İngiltere listelerinde ilk üçe yükseldi. 29 Ekim 2003'te çıkardığı üçüncü albümü Absolution'la İngiltere'de liste başı olan grup, 2004 yılında Apocalypse ve Butterflies and Hurricanes, 2005'te Hysteria ve Stockholm Syndrome, 2006'da A Crying Shame ve Supermassive Black Hole singlelarıyla müzik kariyerine devam etti. Muse en son 3 Temmuz 2006'da dördüncü stüdyo albümleri olan Black Holes and Revelations'ı yayınladı. Nisan 2005'te Kerrang dergisinin en seksi 50 insan listesinde 28. seçilen Bellamy, Cosmopolitan Dergisi tarafından da 2003 ve 2004 yılının en seksi rockçısı ilan edildi.

    NME Dergisi tarafından John Lennon ve Bob Dylan gibi efsane olmuş isimlerin önünde Tüm Zamanların En İyi Rock'n Roll Kahramanı sıralamasında 14. olan Matthew Bellamy, grubu Muse'un insanın canını acıtan şarkı sözleri için şu yorumu getiriyor:

    Size tuhaf gelebilir ama bu şarkıların nereden geldiğiyle ilgili olarak hiçbir fikrim yok... Açıkçası bunların içimden, derinlerde bir yerden çıkığını düşünüyorum ama nasıl olduğunu anlamıyorum, dürüst olmak gerekirse anlamak da istemiyorum, bir gün bunun yanıtını bulursam kaybedeceğimden korkuyorum...

    Matthew Bellamy Resimleri
    https://www.main-board.com/unluler/256066-matthew-bellamy-resimleri.html
#09.08.2009 20:32 0 0 0