Mermer Kurabiye nasıl yapılır - kurabiye tarifleri

MALZEMELER:

* 2 yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 250 gr oda sıcaklığında margarin
* 1 pkt kabartma tozu
* 1 pkt vanilya
* aldığınca un
* 2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:

1. Un ve kakao hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Hamur mümkün olduğunca yumuşak olsun.
3. Hazır olan hamuru iki eşit parçaya ayırın ve bir parçaya kakao ekleyip iyice yoğurun.
4. Her iki parçanın da üzerini nemli bir bezle örterek 20 dk dinlendirin.
5. Hamurları geniş bir tezgahta unlayarak ayrı ayrı dikdörtgen açın.
6. İstediğiniz renk parçayı üzerini unlayarak hafifçe merdaneye dolayın ve diğer parçanın üzerine koyun. Bu aşamada bol un kullanınki merdaneye ya da zemine yapışmasın.
7. Hamuru rulo yapın ve 1 cm kalınlığında kesin.
8. Kestiğiniz parçaları elinizde yuvarlayın ve bütünleşmesini sağlayın.
9. Fırını 200 dereceye ısıtın.
10. Bu arada kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
11. Isınan fırına kurabiyeleri koyun ve hemen ardından fırının ısısını 130-150 dereceye düşürün.
12. Kızartmadan pişirin ve tel ızgarada soğutun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 576
favori
like
share
1sidelya Tarih: 10.08.2009 19:57
Çok lezzetli ve de uygun hava almayan saklama kaplarında saklanıldığında uzun süre tazeliğini koruyan bir kurabiye... Paylaştığınız için tşkrler arkadaşım emeğinize sağlık...