makarna tarifleri - semizotlu makarna nasıl yapılır

MALZEMELER:

* Yarım pkt (250 gr) istediğiniz tür makarna
* 1 çay bardağı badem
* 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 iri domates (rendelenmiş)
* Yarım demet semizotu
* Tuz, karabiber, yoğurt
* Yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:

1. Bademleri sıcak suya koyun ve 5 dakika suyun içinde bekletip kabuklarını soyun.
2. Semizotunu yıkayıp çiçeklerini dallarından kopartın, iyice suyunu süzdürün.
3. Tencereye yeteri kadar suyu alın, kaynatın ve içine yeteri kadar tuz ve 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin. Makarnaları da ilave edin ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
4. Bir tavaya zeytinyağını alın ve bademleri kavurmaya başlayın.
5. Sarımsağı da ekleyin. Domates rendesini de katarak domates suyunu çekene kadar kavurun.
6. Semizotlarını da ekleyerek 1-2 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin, ocaktan alın.
7. Bu arada makarna haşlanmış olacaktır, haşlanan makarnanın suyunu süzdürün.
8. Semizotlu harcı makarnaya boşaltın, tuzunu karabiberini ekleyin ve iyice karıştırarak makarnayı servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 324
favori
like
share