Kocaeli İçme ve Kaplıcalar Listesi

Son güncelleme: 10.08.2009 21:29
  • kocaelindeki kaplıcalar - izmit içmeleri listesi
    Yeniköy Yazlık Ilıcası
    noimage
    Bu ılıcanın suyu 40 C sıcaklıkta olup, cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.
    Maşukiye Şifalı Suyu
    noimage
    Kocaeli Maşukiye yakınlarında Kartepe eteklerinde bulunan Maşukiye şifalı suyu fundalıklar arasından çıkmakta olup, denizden 50 m. yüksekliktedir.

    Suyun sıcaklığı 20 C olup, cilt ve mide hastalıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda burada orman içerisinden çıkan derenin oluşturduğu çağlayanların çevresi piknik alanı olarak kullanılmaktadır.

    Soğuksu Şifalı Suyu
    Kocaeli Bahçecik beldesinde bulunan Soğuksu Şifalı Suyu mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca İzmit Körfezi'ne hakim olması nedeniyle de yörenin önemli bir piknik alanıdır.
    Çenesuyu
    noimage
    Kocaeli derince ilçesinin kuzeyinde bulunan Çenedağı yörenin en yüksek dağıdır. Kocaeli'nin ünlü Çenesuyu bu dağın kuzeyindeki bir vadiden kaynaklanmaktadır.

    Kocaeli'nin Roma egemenliği döneminde İmparator Severius Alexander, Nicomedia'ya M.S. 238 yılında gelmiş, bu gelişi nedeniyle mermer bir yazıt dikilmiş ve adına sikke basılmıştır. İmparatorun annesi Ivlia Namea, Alexander'in öldürülmesinden sonra burada kalmış ve bütün servetini kentteki mabetlere adamıştır. Bu arada Çenesuyunun kollarından olan ve sonradan Kilisecik Suyu denilen su tesislerini yaptırmıştır.

    Çenesuyu İzmit ile özdeşleştirilmiştir. Sultan Abdülaziz onuruna buradaki saray yapılırken avlu kapısının üzerine İzmitli Şair Saffet tarafından 22 dizelik bir kaside yazılmıştır. Bu kasidede Çenesuyu'ndan da söz edilmiştir.
#10.08.2009 21:29 0 0 0