Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı

Malzemeler

1 adet tavuk
1 paket margarin
4 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı pirinç
5 adet yufka

Yapılışı

Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun.
Etleri parçalara bölün.
Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin.
Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız yufkaları 15 dakika bekletip, üzerini kaplayacak şekilde sıcak tavuk suyu dökün.
Tepsinin ağzını kapatıp, suyunu çekene kadar bekletin.
Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip şeffaflaşıncaya kavurun.
Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle ekleyip, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın.
Takriben 20-25 dakika sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın.
Haşlanmış tavuk parçalarını da, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın.
Sıcak olarak servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 364
favori
like
share