Memduh Ün Filmlerini Anlatıyor - Memduh Ün

Son güncelleme: 12.08.2009 01:11
  • Memduh Ün Filmlerini Anlatıyor
    - Memduh Ün - Memduh Ün Filmlerini Anlatıyor Kitap Özet

    Kitap Özet

    Yıl 1954 "Bitirdiğimde, değil en iyi filmi çekmek, o güne kadar ülkemde üretilmiş en berbat filmi yapmış olduğumun ayırdına vardım. Filme devam edemeyeceğimi anlamıştım... Düşman Âşıklar filmi sinemalarda da çok kötü iş yaptı, hiçbir ticari başarı sağlamadı ve yalnızca hatırladıkça utandığım kötü bir deneyim olarak yer aldı meslek yaşantımın için de."

    Yıl 1992 ... "1993 yazında katıldığımız Adana Altın Koza' da bütün ödülleri sildik süpürdük. Fransa' da sanat değeri olan filmleri dağıtan firmalardan biri bizimle ilişki kurdu ve Zıkkımın Kökü bir seçiciler kuruldan geçerek, Fransız devletinin desteğiyle orada dağıtıma girdi. Özel olarak Cannes festivalinde gösterildi. Fransa' nın önemli sinema dergileri ve ciddi gazetelerin de çok olumlu eleştiriler yayınlandı. Okuduğum da çok sevinmiştim. Hatta birgazete, çocuklarınızı Amerikan filmleri ne götüreceğinize bu filme götürün diye yazmıştı."

    Bir yönetmenin filmlerine dair gerçekleri ve yaşadıklarını tüm çıplaklığı ve içtenliğiyle sunması pek sık rastlanan bir şey değildir. Türk sineması denince akla gelen isimlerden biri olan Memduh Ün sizleri sinemanın gerçek dünyasına davet ediyor. Üstelik karşınıza pek sık çıkmayan bir fırsatla, montajlanıp kurgulanmamış en yalın ve en gerçek haliyle. İşte onu yaratan isimlerden birinin gözünden gözünden Yeşilçam'ın asıl hali ...

    Kitap Kapak

    noimage

    Yazar: Memduh Ün
    Yayınevi: Kabalcı Yayınevi
    ISBN: 9789759971526
    Basım tarihi: Ağustos 2009
    Sayfa: 432
#12.08.2009 01:11 0 0 0