Vişneli Helva

Son güncelleme: 12.08.2009 20:18
  • Vişneli Helva Tarifi - Vişneli Helvanın Yapılışı - Helva Tarifi - Çeşitli Helva Tarifleri

    Malzemeler

    250 gr tereyağı
    3 su bardağı un
    3 su bardağı şeker
    Yarım kg vişne
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su

    Hazırlanışı

    Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar)
    Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.
    Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sonra servise sunun.
#12.08.2009 16:39 0 0 0
  • güzel tariflrin için ellerine saglık su-perısı
#12.08.2009 20:18 0 0 0