Hayalinizdeki Kiloya Ulaşın

Son güncelleme: 12.08.2009 17:29
  • Hayalinizdeki Kiloya Ulaşın

    Hayalinizdeki Kiloya Ulaşın!
    Hayalinizdeki Kiloya Ulaşın!
    Kış mevsiminde aldığınız birkaç kilo hayatınızı kâbusa mı çeviriyor? Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız doğru değişimler hayalinizdeki kiloya ulaşmanıza, istediğiniz kıyafetleri giymenize yardımcı olacak.


    Yüksek yağ içeren yemekleri hayatınızdan çıkarın. Yağlı yiyecekler midede uzun süre kalır, kana geç karışır. Halsizlik ve rehavete yol açar. En çok yağlanmanın görüldüğü göbek ve basen bölgesini olumsuz etkiler. Yemeklerinizde az miktarda sıvıyağ kullanmaya özen gösterin.
    Beyaz ekmek tüketme alışkanlığınızdan vazgeçin. Kepekli ya da çavdarlı ekmek yemeye başlayın. Beyaz ekmeğin içeriğindeki karbonhidrat vücut tarafından depolanır, kilo alımıyla birlikte enerji düşüklüğüne neden olur. Canınız ekmek yemek istediğinde bir yudum süt içerek bu isteği bastırabilirsiniz.
    Her gün yüksek oranda demir içeren gıdalarla beslenin. Kuru kayısı, bakla, tahıl ürünleri, kuru üzüm ve kırmızı et demir açısından zengin besinlerdir. Özellikle kadınların regl dönemlerinde kaybettikleri kan, sağlıklarının bozulmasına neden olur. Kan kaybıyla birlikte yaşanan demir eksikliği hem görünüm hem de sağlığınızı olumsuz etkiler.
    Aç kalarak kilo vermeye çalışmak doğru değildir. Gün içerisinde az ama sık yemeye özen gösterin. Günlük kalori ihtiyacı 2200 ve 2400 arasındadır. İhtiyacınızdan az ya da fazla kalori almak kilo kontrolünü zorlaştırır. Eşit dağılım sağlamaya çalışarak günlük kalori ihtiyacınızı karşılayın.
    Alkol ve kahve tüketimi kilo almaya neden olabilir. Kalorisi yüksek alkol ve biralar kilo aldırmanın yanı sıra vücuttaki suyu tutarlar. Ödem, selülit gibi olumsuzluklara neden olurlar. Kahve içmeyi seviyorsanız günde 2 fincanla kendinizi sınırlayın. Dengeyi sağlamak için günde 2 litre su için. Canınız kahve ya da alkol istediğinde elinizi suya uzatın.
    Tek tür gıdayla beslenmek hem sağlığınızı hem kilo kontrolünü riske atar. Sadece lahana çorbası sadece salata ile beslenmek başlangıçta kilo verdiriyor gibi görünse de ilerleyen dönemlerde sorun haline gelebilir. Beslenme planınızı tüm besin gruplarını kapsayacak şekilde hazırlayın. Süt ürünleri, sebze, meyve, et ürünlerini gün içine eşit dağılacak ve uygun porsiyonlarda tüketin.
    Spor yapmak için vakit bulamıyorsanız günlük hayattaki fırsatları değerlendirin. Asansör yerine merdivenleri kullanın. Taksi ya da araba yerine kısa mesafelere yürüyerek gidin.
#12.08.2009 17:29 0 0 0