İncir Çekirdeği

Son güncelleme: 13.11.2009 03:25
  • İncir Çekirdeği - İncir Çekirdeği 2008 - İncir Çekirdeği Filmi - İncir Çekirdeği Oyuncuları - İncir Çekirdeği Konusu

    İncir Çekirdeği 2008

    Vizyon Tarihi: 06 Kasım 2009

    Oyuncular: Özgü Namal,Turgay Tanülkü,Barış Çakmak
    Derya Durmaz,Sevinç Erol

    Yönetmen: Selda Çiçek

    Senaryo Yazarı: Selda Çiçek

    Yapımcı: Mehmet Çiçek

    Müzik: Serkan Alkan, Özgür Yalçın

    Görüntü Yönetmeni: İlker Berke

    Tür: Dram

    Yapım: 2008 ~ Türkiye

    Dağıtımcı: Özen Film


    İncir çekirdeği bizden küçük değil mi?

    Günümüzden yedi yıl önce, ailenin tek oğlu Celil, askerden gelecektir. Evde telaşlı bir bekleyiş vardır. Celil'in ablası Delal'in Nazif'le evlenmiş ve ondan bir kız bebek doğurmuştur. Aile Celil'i heyecanlar karşılar. Hemen ertesinde gittikleri piknikte, Delal ağabeyinin komşu kızından etkilendiği farkeder. Henüz çok genç olan Heda'yı da peşlerine takarak alan dışına gönderir. Amacı konuşup anlaşmalarını sağlamaktır. Ancak, Celil ve genç kız dolaşırken bastıkları mayınla hayatlarını kaybederler. Aradan geçen zaman zarfında Delal vicdan azabına dayanamayacak ve intihar edecektir. Yedi yıl sonra, Heda, ablasının kocası ile evlendirilmiş ve onların kızına analık etmektedir. Ayrıca hamiledir de. Aile arasında bebeğin oğlan olacağı inancı hakimdir. Ancak, Nazif karısı ile ilgilenmemekte ve gecelerini sevgilisi Defne ile geçirmektedir. Tüm bunlar olurken Heda'nın annesi Cemile'nin kimselerin göremediği bunalımı büyümektedir.

    Notlar

    İncir Çekirdeği, çekimleri Mardin'de gerçekleştirilen, yönetmenliğini Selda Çiçek'in yaptığı uzun sinema filmi. Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmidir.

    Başrollerini Özgü Namal ve Derya Durmaz'ın oynadığı film Mardinli bir ailenin bir gününü konu alır. Yedi yıl önce, ailenin askerden gelen oğlu Celil (Halil Yomak), gittikleri piknik sırasında mayına basarak ölür. Kendini sorumlu hisseden ablası Delal de (Makbule Sitare Akbaş) bir süre sonra intihar edecektir. Heda (Özgü Namal) ölen ablasının kocası Nazif'le (Barış Çakmak) evlendirilmiş ve onların küçük kızları Suham'a (Semanur Dönmez) annelik etmektedir. Film, insan yaşamının değersizliğini incir çekirdeği metaforu ile sorgular.

    Çekimler 2008 Ağustos - Eylül aylarında gerçekleştirilen filmin ilk gösterim tarihi Kasım 2009'dur.

    Başlangıçta proje adı "Mıhsıçtı" olan senaryo, Kültür Bakanlığı'ndan destek alamadı. Daha sonra "ilk filmini çekecek yönetmenlere verilen yapım desteği" ve filmin çekimleri tamamlandıktan sonra verilen "Yapım sonrası desteği" kapsamında da Kültür Bakanlığı'ndan kaynak alamadı. Film yapım süreci maddi kaynak sağlayan hiçbir yapımcı olmadan gerçekleştirildi. Filmde oynayan ve ekipte yer alan insanlar alacaklarını gişe gelirlerinden temin edilmesini kabul ederek yapım sürecine dahil oldular. Film 2008 yılının ağustos - eylül ayları arasında valiliğin kısmi desteği ile Mardin'de çekildi.

    noimage
#12.08.2009 19:14 0 0 0
  • İncir Çekirdeği Fragmanı

    [DAILYMOTION]xaeear[/DAILYMOTION]
#26.10.2009 20:50 0 0 0
  • Çok Güzel Bir Filmdi..
#12.11.2009 21:33 0 0 0
  • Bu film ne zaman çekildi benim haberim bile olmamış :) kesinlikle izleyecem bilgilendirme için teşekkürler arkadaşım...
#13.11.2009 03:25 0 0 0