Ispanaklı Akıtma Tarifi - Ispanaklı Akıtma Yapılışı

Malzemeler

2 su bardağı un,
2 su bardağı süt,
2 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay bardağı sıvıyağ,
500 gr. ıspanak yaprağı,
2 adet soğan,
Tuz, karabiber,
300 gr. yoğurt,
2 diş sarmısak.

Hazırlanışı

1- Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır.
2- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır.
3- Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılır.
4- Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden kaynar su geçirilir.
6- Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur.
7- Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Tuz, karabiber eklenir.
8- Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır.
9- Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip,
servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 666
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 19:54
Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...
mihmandar Tarih: 27.09.2009 23:10
hay Allah tarifi okuyunca ıspanak içinde zannetim meğer arasına konularak yeniyormuş.
ben bildiğimiz kabaktan yapılan mücveri, kabak yerine ıspanakla yapıyorum içine birazda pulbiber ekliyorum ve hamburger köftesi büyüklüğünde teflon tavada pişiriyorum bu tarifi de öyle zannederek daldım içeri.:3: