8 kişilik
*250 gr. bulgur
* 1 kg. hindi kıyma
* 1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
*2 çorba kaşığı taze tarhun yaprağı (doğranmış)
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
o20 gr. tereyağı
Harç:
*1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
* 3 adet küçük boy domates (ince doğranmış)
*1 tatlı kaşığı tarçın o1 demet maydanoz (iri doğranmış)
Domates sosu:
*2 adet domates (rendelenmiş)
*1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
*1 tatlı kaşığı nane

Bulgurun üzerine çıkacak kadar su koyup, 10 dakika dinlendirin. Süzüp, suyunu mümkün olduğunca sıkın. Bulgur, kıyma, soğan, sarmısak, tarhun, karabiber, yenibahar ve tereyağının yarısını yoğurun. Hazırladığınız karışımı 2'ye bölüp, yarısını yağlanmış 25x30 cm. ebatlarında bir fırın kabının tabanına ellerinizi ıslatarak yayın. Bütün harç malzemesini karıştırıp, tepsideki kıymalı karışımın üzerine yayın. Kalan kıymalı karışımı harcın üzerine yayın, üzerine ıslak elinizi bastırarak düzeltin. Islak bir bıçakla baklava şeklinde kesip, kalan tereyağını her bir dilimin üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Köfte dilimlerini havlu kağıt üzerine çıkarıp, fazla yağını alın. Domates sosu ile birlikte servis yapın.
Sos: Rendelenmiş domates ve sarmısağı kısık ateşte 5 dakika pişirin. Naneyi katıp, harmanlayın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 476
favori
like
share