6 kişilik

* 1 paket piliç kıyman 25 gr. tereyağı

* 1 adet büyük boy soğan (soyulmuş, ince doğranmış)

* 1 su bardağı kestane (haşlanmış, soyulmuş, ufak kırıklanmış)n 2 adet yumurta

* 3 yaprak taze adaçayı

* 1 su bardağı taze ekmek kırığı

* 1/4 tatlı kaşığı yenibahar

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Isıtılmış tereyağında soğanı 5 dakika karıştırarak soteleyin ve soğumaya bırakın. Soğanları bir kaba alıp, kıyma, kestane, yumurta, adaçayı, ekmek kırığı, yenibahar, tuz ve karabiber ilave edip, yoğurun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (Bu harcı 1 gün önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletebilirsiniz.) Hazırladığınız harcı 24 parçaya bölüp, yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 326
favori
like
share