-------------------------------
karamel malzemesi
1 su bardagi seker
---------------------------------
krem melzemesi:
4 yumurta
500 ml sut
3 kasik toz seker
1 vanilya
---------------------------------
kek malzemesi
3 yumurta
1.5 su bardagi un
1su bardagi toz seker
1/2 su bar.sut
1/2 su bardagi sivi yag
2 yemek kasigi kakao
1 fiske tuz
1 kabartma tozu
vanilya
limon kabugu rendesi
-------------------------------------
karamel icin teflon tavaya 1" su bardagi sekeri koyup kisik atesde karistirarak eritin isiya dayanikli kaba veya kek kalibina islatip suyunu doktukten sonra dokun
-----------------------------------------------------------
krem icin
4 yumurta 500ml sut
toz seker vanilyayi guzelce cirpin kaliba karamelin ustune dokun
--------------------
kek icin
tum malzemeyi cirpin kalipdaki krem malzemenin ustune yani icine dokun(goruntuden korkmayin pisince cok guzel olacak)
-----------------------
firini 175 derece isitin
bir tepsiye sicak su koyun icine hazirlanmis kalibinizi koyun(ben mari usulu pisecek)
firina koyun.20-25 dakika pisirin keke kurdan batirip pismesini kontrol edebilirsiniz
firindan cikan kalibi disarida sogutun.soguyunca buzdolaniza koyun.
ertesi gun veya bir kac saat sonra kalibi dolapdan alin.sicak sulu kaba 15 e sayacak kadar oturtun.
kalibin kenarlarini bicakla dolasin kenarlardan ayrilsin
kalibin agzina sevis tabaginizi kapatip ters cevirin
ustte krem karamel altta kek kalacak
afiyet olsun