Dışkının sulu ve yumuşak çıkması halidir. İshal durumunda ayva, muşmula, muz, nar ve karadut ve elma daha sık tüketilirse faydalı olur. Adaçayı, nane, pataya , kekik, mersin yaprağı meyvesi, ve altınbaş otu çayları içilebilir. Bir tatlı kaşığı türk kahvesinin üzerine (kuru halde iken), 5-6 damla limon sıkılır ve yutulur, arkasından 1 badak su içilir. Bu karışımı günde 3-4 defa yapabilirsiniz anında etkisini gösterir. İshalli durumlarda bol bol su tüketinizki vücudunuz kaybettiği suyu geri kazanabilsin.

1. Bir bardak suya 10-20 gr. parçalanmış taze veya kavrulmuş pelit konur 10 dk kaynatılıp içilir.

2. 1 bardak kaynar suya 5-6 gr. karanfil kökü konur 5-10 dk kaynatılır günde 3 bardak içilir.

3. 1 bardak kaynar suya 10 gr kuşburnu konulur, 10 dk. bekletilir günde 3 kere 1 badak içilir.

4. 1 bardak kaynar suya 1 çay kaşığı tarçın konur 10 dk. bekletilip günde 3 bardak içilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 613
favori
like
share