Krep Tarifi

Hamur malzemesi :
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
Bir tutam tuz

Krep harçları :
1) Yarım su bardağı bal
200 gr çekilmiş badem
50 gr tereyağ (3.5 çorba kaşığı)
2) 200 gr lor peyniri
1 Kahve fincanı kuru üzüm
1 Adet limon kabuğu rendesi
NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir.


*
Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin.
*
İkinci harç malzemelerini karıştırın.
*
Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın.
*
Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin.
*
Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın.
*
Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün.
*
Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir.
*
Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin.
* Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 809
favori
like
share