FORMULA 1 BAYRAKLAR-ANLAMLARI

Son güncelleme: 11.09.2005 15:32
  • Damalı
    noimage
    Yarış sona erdiğinde sadece podyuma çıkan 3 pilota sallanır. (Yarış direktörünün belirleyeceği bir görevli tarafından)


    Beyaz
    noimage
    Pistte güvenlik aracı veya ambulans varken sallanır. Ayrıca yavaşlayan bir aracı haber vermek için de sallanabilir.


    Kırmızı
    noimage
    Eğer pisti engelleyecek büyük bir kaza oldugunda, olumsuz hava şartlarından dolayı yarış durdurulacaksa gösterilir. Pilotlar sıralamayı değiştirmeden durmak zorundadırlar. Yarış bu sıralamaya göre bitebilir yada aynı sıralamaya göre tekrar başlatılabilir.


    Mavi
    noimage
    Bir pilot diğer bir pilota tur bindirirken kullanılır. Öndeki aracın bu uyarıya uyup yol vermesi gerekmektedir. Eğer uymaması durumunda tur yiyecek araca siyah bayrak gösterilebilir.


    Sarı
    noimage
    Pistte tehlike yaratacak bir madde olduğu yada tehlike yaratacak bir kaza meydana geldiği zaman sallanır. Pilotların birbirini geçmesi yasaktır.


    Yeşil
    noimage
    Sarı ve beyaz bayraktan sonra sallanırsa geçmek serbest demektir. Diğer durumlarda ise tehlikeli durumun bittiğini gösterir.


    Sarı-Kırmızı
    noimage
    Aracın mekanik sorunu oldugunda gösterilir(Numarasıyla birlikte). Pilot ilk turda pite girmelidir.


    Siyah
    noimage
    Aracın kurallara uymaması durumunda sallanır(Aracın numarasıyla birlikte) ve pilota ceza verileceği anlanımdadır. Pilot ilk turda pite girmek zorundadır.


    Siyah-Beyaz
    noimage
    Sportmenliğe uymayan davranışlarda bulunan pilotun araç numarasıyla birlikte sallanır. Bir nevi uyarı bayrağıdır. Eğer bu davranışlar devam ederse siyah bayrak sallanabilir.


    Siyah-Kırmızı
    noimage
    Piste yağ ve yakıt döküldüğünde sallanır. Sarı bayrakla aynı görevde kullanılabilmektedir ama daha çok bu tehlikeli durum için uyarı niteliğindedir.
#11.09.2005 15:32 0 0 0