tavuk ciğeri nasıl pişirilir - tavuk ciğer tarifi



Malzemeler:
600 gr. Tavuk Ciğeri
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Çarliston Biber
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
Tavuk ciğeri, gereksiz parçalardan bıçak yardımı ile temizlenecek. Temizlenmiş ciğerler kuşbaşı doğranacak, yıkanacak ve süzgece alınacak. Soğan, piyaz doğranacak. Çarli biber halka doğranacak. Domates soyulacak, kuşbaşı doğranacak.

Maharetini Göster:
Tencereye, 5 Yemek kaşığı zeytinyağı katılacak, ısıtılacak. Üzerine soğanlar ilave edilecek düşük ısı da kavrulacak. Üzerine çarli biber ilave edilecek kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak domatesler ilave edilecek diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ciğerler, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencerede ki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Isı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat'a bakılacak ve bir yere not edilecek. 30 Dakika süre bitiminde Tavuk Ciğer Sote'niz servise hazır. Sonrası malum.
'Kolay Gelsin'

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 12726
favori
like
share