Bülbül Şatosu - Bülbül Şatosu Tarifi

Malzemeler :

125gr. margarin
2 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
Alabildiği kadar un, dövülmüş ceviz

Şerbet için :
3 bardak su
3 bardak şeker
Arzuya gore vanilya

Yapılışı :

Margarin, yoğurt, yumurtanın beyazını birlikte iyice yoğuralım. Yavaş yavaş un ilave edelim. Kabartma tozunu da unla beraber yoğururken katalım. Normal yumuşaklıkta hamur yoğurulur. Ele yapışmayacak çok da sert olmayacak. Hamurumuz hazır olunca oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açalım. Bir çay bardağı yardımıyla halkalar keselim. Bu halkaların her iki tanesinden bir tanesini de şişe kapaklarıyla tekrar ortalarını keselim. Ortalarını kestiğimiz halkaları bütün halkaların üzerine koyalım. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapalım. Yağlanmış tepsiye sıralayalım. Halkalarımızın içine ve üzerine yumurta sarısından sürelim. En son olarak da hazırladığımız şatolarımızın ortalarına ezilmiş cevizle dolduralım. Normal sıcaklıktaki fırına koyalım üzerleri kızarınca fırından alalım. Tatlımız sıcaksa şerbetin soğuk olması gerekir. Bunun tersi de olabilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 389
favori
like
share
alp-perss Tarih: 17.08.2009 14:16
bunu ramazanda yaptırmalıyım
ellerine sağlık paylaşım için