Otlu Sakızlı Pilav

Son güncelleme: 16.08.2009 00:44
  • Otlu Sakızlı Pilav Tarifi - Otlu Sakızlı Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi

    Malzemeler:

    500 gram basmati pirinci
    150 gram tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
    750 gr etsuyu veya su
    1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
    1/4 demet ince kıyılmış dereotu
    1/4 demet ince kıyılmış nane
    4 adet taze soğan
    1/4 demet hindibağ
    Yarım çay kaşığı toz zencefil
    4 adet dövülmüş kakule
    2 adet damla sakızı

    Yapılışı:

    Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave edin. 3-4 dakika kavurun. İnce doğranmış otlar ve taze soğanları ekleyin. 4 dakika karıştırarak pişirin. Tuz, zencefil, damla sakızı ve kakuleyi ilave edin. Kaynamış et suyu veya su katarak karıştırın. Ocağın altını kısın ve kısık ateşte 5-6 dakika demlenmeye bırakın. Kaşık yardımıyla karıştırıp sıcak olarak servis edin.
#16.08.2009 00:44 0 0 0