Otlu Sakızlı Pilav Tarifi - Otlu Sakızlı Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi

Malzemeler:

500 gram basmati pirinci
150 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
750 gr etsuyu veya su
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
1/4 demet ince kıyılmış dereotu
1/4 demet ince kıyılmış nane
4 adet taze soğan
1/4 demet hindibağ
Yarım çay kaşığı toz zencefil
4 adet dövülmüş kakule
2 adet damla sakızı

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave edin. 3-4 dakika kavurun. İnce doğranmış otlar ve taze soğanları ekleyin. 4 dakika karıştırarak pişirin. Tuz, zencefil, damla sakızı ve kakuleyi ilave edin. Kaynamış et suyu veya su katarak karıştırın. Ocağın altını kısın ve kısık ateşte 5-6 dakika demlenmeye bırakın. Kaşık yardımıyla karıştırıp sıcak olarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 349
favori
like
share