Hacimsiz ve Zor Şekillenen Saçlar

Son güncelleme: 16.08.2009 18:03
  • Hacimsiz ve Zor Şekillenen Saçlar bakimi

    Saçlarınızda parlaklık kaybı var mı? Hacimsiz ve düz mü görünüyorlar? Saçlarınız çok zor mu şekilleniyor? İşte önerilerimiz!
    Mat, Hacimsiz ve Zor Şekillenen Saçlar!
    Saç Bakımı
    Saçları genelde düz ve çok ince tele sahip olan kişilerin şikayeti, hacimsiz görünmeleridir. Siz de onlardan biriyseniz, saçlarınızı özel arındırıcı şampuanlarla yıkayın ve çok iyi durulayın. Bu sorun, saçın içindeki protein azlığının göstergesidir. Çözümü ise, saç telini kaplayarak, dolgun ve parlak gösteren ürünler kullanmanızdır. Bu ürünler saçlarınızı kalınlaştırmıyor ama bir sonraki yıkamaya kadar saçlarınızın dolgun ve hacimli durmasını sağlıyorlar. Saç jöleleri, saç tellerini iyice ayırarak, zayıf saçları daha gür bir görünüme kavuşturur. Dolayısıyla saçı hacimsiz olanlar, saç jölesi kullanabilirler.
    Eğer aynaya baktığınızda saçlarınız mat, donuk ve bakımsız görünüyorsa, bu sorun sizde de var demektir. Saçlarımıza uygulanan kimyasal boyalar, fön, rüzgar ve ısı değişimleri onları yıpratarak, saç derisinde pürüzlere sebep olur. Bu da saçın parlaklığının kaybolmasına yol açar. Böyle durumlarda sorunu hafifletmek için saçımıza haftada bir kez bitki proteini içeren kürler uygulamalı ve parlatıcı saç kremleri kullanmalıyız. Bu tip ürünlerin içeriğinde "dimetikon ve sayklometikon" bulunur. Bu maddeler saça ışıltı verirler. Saçlarında parlaklık kaybı olanların, saç köpüklerini kullanması daha uygundur.
    Parlaklık sorununuz varsa, fön çekerken, saçlarınızı yuvarlak fırçaya sararak iyice düzleşinceye kadar kurutun. Banyo sonrası, durulama suyuna elma sirkesi veya limon sıkıp saçınızı son kez bu suyla durulayın. Bu şekilde saç derisi düzgünleşir. Haftada bir kez tazeleyici, parlaklık verici maske uygulayın.Saçlarınız kıvırcık, esnekliği kaybolmuş ve zor şekil alıyorsa, haftada bir kez nemlendirici kür uygulayın. Saç derisindeki kan dolaşımını düzenleyen, meyve asitli şampuanlarla yıkamayı tercih edin. Beslenmenize dikkat ederek, vitamin ve mineral eksikliğine karşı önlem alın. Saçınıza maske veya kür uyguladığında, folyoyu saçınıza sararak emmesini bekleyin. Kırık uçlarda ise, iki-üç günde bir saçınızı yıkadıktan sonra, az miktarda kırık giderici ürün kullanmanız gerekir. Bu tip ürünler saçları onarır ve kırıkların oluşumunu engeller.
    Banyo öncesi 1,5 çay fincanı hint yağını hafifçe ıslatarak baş derisine iyice yedirin. Saçınızı sıcak bir havluyla sarın. Yarım saat bekledikten sonra iyice durulayın. Yıkama işleminden sonra, kırık giderici bir saç kremi uygulayın. Böylece saçlarınızı onarmış ve zamanla kırıkların önüne geçmiş olursunuz.
#16.08.2009 18:03 0 0 0